Menu
Geen producten gevonden

IJzersterk en rijkbloeiend: de Rosa Flower Carpet ‘Heidetraum’

IJzersterk en rijkbloeiend: de Rosa Flower Carpet ‘Heidetraum’

Bij bodembedekkers denkt u niet meteen aan rozen. Deze Rosa Heidetraum voldoet echter prima en bloeit de hele zomer lang met roze bloemen.

Wat zijn de kenmerken van Rosa Flower Carpet ‘Heidetraum’?

U komt de ‘Heidetraum’ veelvuldig tegen in openbare ruimtes waar deze roos al een tijdlang wordt toegepast. Dat is niet zonder reden. De goede resistentie tegen rozenschimmels en de eindeloze bloei zorgen ervoor dat deze roos er de hele zomer prachtig bij staat. De bloemen verschijnen in trossen aan overhangende takken. Door de brede groeiwijze is de roos goed geschikt als bodembedekker. De roos kan echter ook prima worden gecombineerd in een border met bijvoorbeeld paarse salvia’s of de wit bloeiende zomeraster (Kalimeris).
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct
 

Ook in een pot op het terras of balkon is deze rozensoort geschikt. De bloeitijd is van juni tot en met september. In het najaar en de winter verliest deze tuinplant pas langzaam zijn bladeren. De Rosa ‘Heidetraum’ behoort tot de zogenaamde Flower Carpet rozen. Er zijn meerdere variëteiten die hiertoe behoren zoals de ‘Loredo’ (geel bloeiend), ‘Schneeflocke’ (wit bloeiend) en de ‘Sedana’ (zalmoranje). Al deze rozen zijn goed bestand tegen ziektes, kunnen tegen de hitte en verslappen niet door veel regen. De (half)open bloemen trekken o.a. bijen en vlinders aan. De plant wordt ongeveer 70 cm hoog.

Hoe plant u Rosa Flower Carpet ‘Heidetraum’?

Het liefst staan rozen op een zonnige warme plek in. Elke humusrijke tuingrond is geschikt. De rozenplanten worden geleverd in een pot, zo kunnen ze het hele jaar geplant worden. We adviseren drie planten per vierkante meter. Voordat u gaat planten is het belangrijk om de grond te bewerken. Maak hierbij de grond goed los zodat de bodem goed doorlatend wordt. Vermeng eventueel wat aanplantgrond door de bodem voor een extra voedzame start. Maak vervolgens een plantgat dat iets groter is dan de potkluit. Haal de plant voorzichtig uit de pot en zet hem in het plantgat. Vul daarna het plantgat op met de aarde en eventueel nog wat extra aanplantgrond. Druk de aarde goed aan en geef voldoende water. Bij droog weer kunt u het beste daarna regelmatig extra water geven zodat de planten goed aanwortelen.

Het is ook mogelijk om Rosa Flower Carpet in een pot of plantenbak te zetten. Plant de rozen dan in een kuip van minimaal 45 x 45 centimeter groot. Gebruik dan een potgrondmengsel van de beste kwaliteit en voeg er wat rozenmeststoffen aan toe.

Wat voor onderhoud heeft Rosa Flower Carpet ‘Heidetraum’ nodig?

De rozen zijn heel gemakkelijk te onderhouden. Het is belangrijk om de roos in het voorjaar flink terug te snoeien. Snoei daarbij alle takken terug tot ongeveer 15 à 20 centimeter. Dood hout kunt u in zijn geheel wegsnoeien. De snoeibeurt zorgt voor malse scheuten en een rijke bloei. Knip de uitgebloeide bloemen uit de plant voor een rijke tweede bloei later in het seizoen. Wilt u toch wat snoeien dan kunt u dat het beste in maart doen. Het spuiten tegen schimmelziekten is overbodig. Geef de rozen in het voorjaar en eventueel een tweede keer in de zomer wat extra mest. Dit kan met een organische meststof zoals Culterra of koemest.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De bloemen van de Heidetraum staan in trossen bij elkaar. De bloemen zijn halfgevuld waardoor de nectar goed bereikbaar is voor bijen en hommels.

Reacties

  1. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

    Beste Van Gucht,

    Bedankt voor uw vraag. Wij leveren in een deel van België. U kunt hierover informatie vinden op de site. Bij elk product naast de hoofdfoto staan een aantal groene vinkjes. Eén daarvan gaat over de bezorging in Nederland en België. Als u op die zin klikt, komt u op de pagina met de nodige informatie. Daar kunt u zien of uw adres binnen ons bezorggebied valt.

    Met vriendelijke groet,
    Team Tuinplantenwinkel.nl

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.