Menu
Geen producten gevonden

Ilex crenata ‘Stokes’ als haagplant

Ilex crenata ‘Stokes’ als haagplant

Deze wintergroene haagplant laat zich gemakkelijk snoeien in iedere vorm. Door de gelijkenis met de buxus is de plant een ideale buxusvervanger die ongevoelig is voor de buxusschimmel en de buxusmot.

Wat zijn de kenmerken van Ilex crenata ‘Stokes’?

De Ilex crenata ‘Stokes’ is een compacte variëteit van de Japanse hulst. Het blad heeft een diepgroene kleur en is mooi glanzend. Deze tuinplant wordt uiteindelijk ongeveer 60 tot 100 centimeter hoog, maar kan door snoei ook lager blijven. In de zomermaanden bloeit de Ilex crenata ‘Stokes’ met onopvallende wit/groene bloemen. Na de bloei worden er kleine zwarte besjes gevormd.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct
 

De Japanse hulst is zeer geschikt voor vak- en vormsnoei en wordt vaak gebruikt als een vervanger voor een buxushaag. De plant is ook te snoeien tot blokken of kolommen. De tuinplant is zeer winterhard en wordt als dwergstruik ook toegepast als solitair in Japanse rotstuintjes en heidetuintjes.

Hoe plant u Ilex crenata ‘Stokes’?

Maak de grond eerst goed los; ook de diepere lagen. Voor het verkrijgen van een rechte haag, is het gebruik van een plantkoord aan te bevelen. Kijk op de website van Tuinplantenwinkel.nl voor het juiste aantal per strekkende of vierkante meter. Dit verschilt per maatvoering.

Maak vervolgens een plantgat of plantsleuf die niet veel groter is dan de potkluit. Strooi eventueel wat tuinturf of aanplantgrond in het plantgat en vermeng deze met de aarde. Dompel de tuinplant met pot in een emmer water, zodat de wortels goed vochtig worden. Verwijder het potje en zet de plant in het plantgat. Voeg wat extra aarde toe en druk dat stevig aan. Geef extra water voor een snellere aangroei. Blijf vooral in het eerste jaar water geven bij droogte.

Hoe moet u Ilex crenata ‘Strokes’ snoeien?

Ilex crenata ‘Stokes’ is uitermate geschikt voor vak- en vormsnoei. De snoeitijd loopt gelijk met het groeiseizoen van mei tot eind september. Voor een mooie, strakke haag is twee keer per jaar snoeien aan te bevelen. Snoei bij voorkeur op bewolkte dagen, zodat u verbranding van het blad voorkomt. Een solitaire tuinplant in een Japanse rotstuin kan in iedere gewenste vorm gesnoeid worden.

Wat voor onderhoud heeft Ilex crenata ‘Strokes’ nodig?

De Japanse hulst geeft de voorkeur aan lichtzure, humusrijke grond die waterdoorlatend is, maar wel vochtig moet blijven. Geef daarom in het voorjaar basisbemesting en tuingrond die humus bevat zoals tuinturf of turfstrooisel.

Ilex crenata kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Binnen 2 tot 4 dagen wordt de bestelling geleverd. Tevens krijgt u bij ons aangroeigarantie. Bij bestellingen boven de €75 is de bezorging gratis!
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: Het glanzende blad van deze Japanse hulst heeft een diepgroene kleur en staat verspreid aan de fijne twijgjes.

Reacties

 1. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Netty,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Ilex crenata 'Stokes'.

  De Ilex crenata 'Dark Green' in uw tuin is wat gevoelig voor bladval van binnen uit het plantje. Dus vooral het bla in de kern van de plant zal vallen. Zeker als het extreem droog of juist extreem nat is, kan dit vaker voorkomen.

  Je kunt dat ondervangen door tijdens het aanplanten van Ilex crenata 'Dark Green' tuinturf toe te voegen. Dat is een zure grond en daar wortelen de Ilex crenata soorten makkelijker in. Aanplantgrond zou ook prima zijn om te gebruiken.

  Zorg dat de grond luchtig is en mest een keer in de zomer bij dat moet hij herstellen als hij niet te kaal geworden is.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 2. Netty Netty

  Goedemorgen, Mijn Ilex Crenata Dark Green toont geel blad dat afvalt. De struiken zijn dit voorjaar aangeplant. Wat kan de oorzaak zijn? Vriendelijke groet,

 3. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Goossen,

  U kunt ons een foto sturen via de mail naar [email protected] We kunnen dan zien hoe de planten erbij staan en wat de vreetschade is. U krijgt dan antwoord via de mail.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 4. Goossen Goossen

  Onze ilex crenata stokes wordt compleet weg gevreten.
  Geen beestje te zien, geen luis, geen spinnetje. Had een foto bij willen boegen. Weten jullie een oorzaak/oplossing?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.