Menu
Geen producten gevonden

Kers ‘Regina’

  • Geplaatst op
  • Door Tuinplantenwinkel.nl
  • Geplaatst in Fruitbomen
  • 0
Kers ‘Regina’

Deze populaire kersenboom geeft donkerrode, zoete kersen. In voorjaar zorgt de bloesem voor extra sierwaarde in de tuin.

Wat zijn de kenmerken van Prunus avium ‘Regina’?

Prunus avium ‘Regina’ is een van de bekendste kersenbomen, die door de vrij late oogst in juli –augustus een volle, zoete, smaakvolle kers opleveren. In de lente geniet u al van een fruitboom vol witte bloemen; in de herfst volgt na de oogst nog een mooie, oranjerode herfstverkleuring. Tuinplantenwinkel.nl heeft deze fruitboom in een breed assortiment van laagstam, halfstam, hoogstam, patio- en zuilvorm, zodat er voor iedere tuingrootte een tuinplant met de juiste afmetingen beschikbaar is. Prunus avium ‘Regina’ is zelfbestuivend, zodat één kersenboom al een mooie oogst oplevert. Aanplant van een andere kersensoort, bijv. Sylvia of Kordia levert door kruisbestuiving een nog rijkere oogst op.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Hoe plant u Prunus avium ‘Regina’?

Zoals bij de meeste fruitbomen en dus ook Prunus avium ‘Regina’, rijpen de vruchten het beste in de zon. Zoek dus voor uw nieuwe aanwinst een zonnige plek in uw tuin. Maak eerst de grond  goed los; spit ook wat dieper, zodat de wortels zich ook daar goed kunnen hechten en uitgroeien.

Maak vervolgens een plantgat dat iets breder en iets dieper is dan de pot van de plant groot is. Vermeng daarna wat aanplantgrond in het gat en meng dit met de al aanwezige aarde. Nu is de grond goed los en voedselrijk zodat de boom snel kan gaan groeien.

Voordat u gaat planten is het aan te raden om de kluit van de boom goed vochtig te maken. Dompel de kluit daarvoor onder in een grote emmer water of bewater de kluit goed voordat u gaat planten. Haal daarna de pot van de plant en zet hem in het gat op de goede hoogte; de boom mag niet dieper in de grond komen te staan. Voeg daarna wat aarde toe en geef weer water. Vul daarna het gat helemaal op met de omliggende aarde en trap dit met uw voeten stevig aan.

De meeste hogere soorten hebben de eerste jaren extra steun nodig van boompalen die met boomband de appelboom ondersteunen en recht op zijn plaats houden. Deze materialen kunnen ook op Tuinplantenwinkel.nl besteld worden. Hou er bij het aanplanten van de hogere planten ook rekening mee dat er voor de oogst ruimte is voor een trap of ladder.

Hoe moet u Prunus avium ‘Regina’ snoeien en onderhouden?

Snoeien van de kersenboom moet in de zomer gebeuren. Zorg uiteindelijk voor een open boom met een aantal hoofdtakken, van waaruit de zijtakken komen. Snoei elk jaar in de zomer de lange, dunne scheuten weg tot op 10 cm vanaf een dikkere, houtige tak. Zo wordt voorkomen dat deze tuinplant een te dichte kroon krijgt en er voldoende zon en licht is voor de rijping van de kersen.

Snoei de kersenboom niet in de winter. De snoeiwonden groeien dan maar zeer langzaam dicht, zodat schimmels kans krijgen de fruitboom te infecteren.

Prunus avium ‘Regina’ kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.


 

Op de foto: De vruchten van de Kers 'Regina' krijgen bij rijping een dieprode kleur; daar krijg je zo honger van.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.