Menu
Geen producten gevonden

Kleur de winter met Erica darleyensis ‘Kramers Rote’

Kleur de winter met Erica darleyensis ‘Kramers Rote’

Met zijn felle kleuren zorgt Winterheide voor een bont schouwspel tijdens de grauwe wintermaanden. In dit blog vindt u alle informatie over deze gemakkelijke tuinplant.

Wat zijn de kenmerken van Erica darleyensis ‘Kramers Rote’?

Erica darleyensis ‘Kramers Rote’ is een zeer winterharde, groenblijvende tuinplant met een overdadige, purperroze bloei. Die bloei valt niet in de zomer zoals bij veel planten maar juist in de wintermaanden; vandaar de naam winterheide. De bloeitijd is vaak een ruime 2 à 3 maanden. De exacte bloeitijd is afhankelijk van het weer maar valt tussen december en april. Vaak wordt deze tuinplant in grote groepen bij elkaar geplant wordt, in combinatie met andere herfstplanten.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Winterheide groeit redelijk snel uit tot een compacte heideplant met takken die de neiging hebben om breed uit te waaieren. Als u de planten ongeveer 30 tot 40 centimeter uit elkaar plant ontstaat uiteindelijk een groot lappendeken. Erica darleyensis ‘Kramers Rote’ is een van de weinige heideplanten die het goed doet op bijna alle grondsoorten behalve de echte kleigronden. De plant stelt iets minder eisen aan de grond dan de Calluna (zomerheide) maar houdt net als de calluna het liefste van een zurige bodem. Daarnaast is de winterheide ook erg geschikt is voor in een pot op uw balkon of terras.

Hoe plant u Erica darleyensis ‘Kramers Rote’?

Tuinplantenwinkel levert Erica darleyensis ‘Kramers Rote’ in een pot waardoor hij het hele jaar door geplant kan worden. Voor vakbeplanting adviseren wij 7 tuinplanten per vierkante meter. Alhoewel Winterheide op bijna elke bodem gedijt, geeft de plant wel de voorkeur aan een humusrijke, enigszins zure bodem op een plaats in de zon of halfschaduw.

Maak een plantgat dat wat groter is dan de pot, strooi er wat tuinturf in en vermeng dit met de aarde van het plantgat. Dompel de tuinplant even in een emmer water, haal de pot er af en zet de plant in het gat. Vul aan met omliggende aarde en druk stevig aan met uw voet. Geef daarna nog wat water en herhaal dit een paar keer bij erg droge weersomstandigheden.

Hoe moet u Erica darleyensis ‘Kramers Rote’ snoeien en onderhouden?

Winterheide houdt van een zure grond. Zorg daarom ieder jaar voor wat turfstrooisel rond de plant, zodat het zuurgehalte van de bodem op peil blijft en de plant goed groeit en bloeit. Bemest de heideplanten nooit met kalk; dit neutraliseert het zuurgehalte van de bodem.

U kunt deze tuinplant prima snoeien. U voorkomt daarmee dat de plant verhout. De snoei kan plaatsvinden direct na de winter als de bloemen bruin zijn. Snoei Erica darleyensis ‘Kramers Rote’ met een scherpe heggenschaar terug tot een compact bolletje; vergeet vooral de zijkanten van de plant niet; de takjes hebben de neiging naar buiten te groeien, zodat het midden van de tuinplant te open van structuur wordt. Snoei nooit te diep tot op het kale hout van Winterheide, want dan loopt de plant niet meer uit. Zorg er dus voor dat er takjes aan de plant blijven staan met blaadjes.

Erica ‘Kramers Rote’ kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Binnen 2 tot 4 dagen wordt de bestelling geleverd. Tevens krijgt u bij ons aangroeigarantie.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: Winterheide is een zeer uitbundig bloeiende plant met ontelbare roze kelkjes die aan de eenjarige scheuten verschijnen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.