Menu
Geen producten gevonden

Laurier online kopen bij tuinplantenwinkel

Laurier online kopen bij tuinplantenwinkel

Laurierplanten zijn op verschillende manieren te gebruiken. Als haag en als solitair. Ze groeien snel, houden de wind tegen en geven veel privacy. In de winter blijven deze planten groen. Ze zijn bladhoudend.

De bladgrootte verschilt van soort tot soort. Soorten die Tuinplantenwinkel aanbiedt zijn o.a. Prunus laurocerasus 'Caucasica', Prunus laurocerasus 'Rotundifolia', Prunus laurocerasus 'Otto Luyken' en Prunus lusitanica. De laatstgenoemde soort heet Portugese Laurier in het Nederlands.

Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ heeft klein en spits blad. De soort heeft een chique uitstraling en is uitermate geschikt voor een wat fijnere haagstructuur. Ook solitair in perk of pot doet de Portugese Laurier het schitterend.

Laurier aanplanten

Laurierplanten van Tuinplantenwinkel.nl wordt aangeleverd in potten (container) of als kluitgoed. De kluiten van de planten zitten dan in een gaaslap gewikkeld. Deze gaaslap moet bij het planten niet verwijderd worden. Zet de plant in het plantgat of de plantsleuf en snijd met een scherp mes de knopen bovenaan de kluit los. Vouw de lap een beetje naar beneden. De wortels zullen hun weg vinden en hebben verder geen last van de gaaslap. Vul aan met grond en eventueel wat compost (10 liter per meter). Druk de grond rond de voet van de Laurier goed aan met bv. de hakken van de schoen.

De plantafstand in een haag is afhankelijk van de grootte van de plant. Ze kan variëren van 4 planten per meter voor de kleine maten tot 1,5 plant per meter voor de grote maten.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Laurierplanten die in een pot geleverd worden, kunt u het best voor het planten in een emmer water dompelen. Laurierplanten met kluit moeten beslist niet gedompeld worden; je spoelt dan het zand uit de kluit. Geef laurierplanten met kluit, na het planten, royaal water met een tuinslang of gieter.

Prunus laurocerasus 'Otto Luyken'

Afbeelding: De Prunus laurocerasus 'Otto Luyken' is een mooie lage lauriersoort die prima te gebruiken is in blokken.

Laurier verzorgen

Laurier is goed in vorm te snoeien. Doe dit in mei, als de groei goed aan de gang is. De plant zal dan snel weer herstellen. Geef eventueel wat organische mest na een snoeibeurt.

Laurierplanten kunnen soms last hebben van meeldauw. Vochtige en warme zomers dragen hieraan bij. Spuiten met spuitzwavel is dan de oplossing.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online Laurierplanten kopen. Uw tuinplanten worden geleverd binnen 2 tot 4 dagen met aangroeigarantie.

Laurieren kopen bij tuinplantenwinkel.nl

Afbeelding: De Portugese laurier valt op door haar kleine blad. De stengel kleurt in het najaar en de winter nog wat roder.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

  1. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

    U kunt een laurier ook in pot plaatsen maar let een beetje op bij een strenge winter .
    De laurier blijft groen en kan dan bij extreme vorst uitdrogen omdat hij groen blijft.
    Op een beschutte plaats neerzetten is dan meestal voldoende of u pakt hem een beetje in met bv vliesdoek of een deken.

    Als u daar rekening mee houd komt het goed.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.