Menu
Geen producten gevonden

Liriope muscari ‘Money Maker’ online kopen bij tuinplantenwinkel.nl

Liriope muscari ‘Money Maker’ online kopen bij tuinplantenwinkel.nl

Het lijkt op siergras maar deze plant geeft echte bloemen in najaar. Dit Leliegras verdient een plekje in ieder tuin. Benieuwd?

Of u nu een bodembedekker zoekt, een leuk plantje voor in de schaduw of een plantje die laat in het najaar bloeit. Bij al deze vragen is de Liriope een uitstekende keuze. Het hele jaar kleurt het plantje uw tuin met zijn glanzende, rechtopstaande, grasachtige bladeren. In het najaar komen daar een heleboel paarse bloemen bij. De bloemen lijken op die van Blauwe Druifjes. Vandaar dat er in de Latijnse naam van deze plant naar verwezen wordt. Muscari is Latijnse naam van het bekende bolgewas.

Waar plant ik leliegras?

Leliegras is uitermate geschikt voor kleine tuinen en doet het ook goed in een pot op uw terras of balkon. Het liefst staat de Liriope muscari in de schaduw of halfschaduw beschut tegen de wind. Daarom is hij heel geschikt om onder struiken of bomen te planten. Het is belangrijk dat de grond humusrijk en waterdoorlatend is. Hij bloeit in de maanden augustus, september en oktober. In de winter verschijnen ooit zwarte besjes.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Hoe onderhoud ik leliegras?

Liriope is een gemakkelijke tuinplant. De pollen zullen ieder jaar iets breder uitgroeien en uiteindelijk een gesloten geheel vormen. Omdat de plant in de winter groen blijft kan in extreme gevallen wat aantasting plaatsvinden door strenge vorst. Het blad krijgt dan bruine punten. Om de Liriope muscari fris te houden na een strenge winter kunt u de plant in het voorjaar terug knippen tot ongeveer 15 cm boven de grond. Na het opschonen, zal er snel weer nieuw fris blad gaan groeien.

In onze webshop vindt u de Liriope muscari ‘Money Maker’. Voor echt geld zorgt het plantje niet maar het is wel een rijke bloeier. Het Leliegras dat wij leveren staat in een pot en is jaarrond te planten. Wij adviseren 7 tot 9 planten per vierkante meter.


 

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.