Menu
Geen producten gevonden

Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’

  • Geplaatst op
  • Door Tuinplantenwinkel.nl
  • Geplaatst in Siergrassen
  • 0
Miscanthus sinensis  ‘Gracillimus’

Prachtig gras of prachtriet.. In iedere tuin komt de luchtige uitstraling van deze Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’ goed tot zijn recht.

Wat zijn de kenmerken van Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’?

Miscanthus is een vrij grote groep siergrassen uit voornamelijk Azië. De grassen vallen meteen op door flinke omvang en vele pluimen in het najaar. Miscanthus is onmisbaar in een grassentuin en behoort tot de hoogte siergrassen in het assortiment. Ook als solitaire tuinplant aan de rand van het gazon of bij de vijver, staat deze soort heel mooi. In een rij aangeplant vormt deze Miscanthus een niet groenblijvende haag en is dan tevens een mooie achtergrond voor andere bloeiende, vaste tuinplanten. Heel prettig is dat deze grassoort niet woekert.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’ is een van de bekendste telgen uit deze groep. De plant onderscheidt zich van andere soorten met zijn smalle zilvergroene bladeren. De bladeren staan wat stijf omhoog, maar bij een beetje wind bewegen ze sierlijk heen en weer. Als daar dan tijdens de bloei, in de herfst, de zilverkleurige pluimen bijkomen, heeft u een blikvanger met een exotische uitstraling in uw tuin. Ook in de winter blijven deze pluimen aan de plant en zorgen voor een aangename aanblik. De plant wordt in groepen vaak in strakke moderne tuinen gebruikt maar komt ook prima tot zijn recht als solitair in een lossere ‘Engelse’ border.

Hoe plant u Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’?

Geef Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’ een zonnige tot half beschaduwde standplaats in de tuin. De bodem moet goed doorlaatbaar en niet te vochtig zijn, er mag geen water blijven staan, zeker niet in de winter. De wortels kunnen dan gaan rotten en dan sterft de plant af. Elke grondsoort is geschikt. Bij het planten dus eerst de grond goed los maken, dan een plantgat graven dat net iets groter is dan de kluit van de tuinplant. Eventueel wat aanplantgrond toevoegen aan het gat. Verwijder de pot en zet het siergras in het plantgat; maak het gat dicht met de omliggende aarde en druk die met handen stevig aan.

Hoe moet u Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’ snoeien en onderhouden?

In de winter sterft Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’ boven de grond af. Dit is niet te zien want de bos blijft gewoon fier overeind staan en geeft de plant een zeer fraai wintersilhouet. In maart kunt u de gehele plant tot kort boven de grond afknippen. Dit kan met een heggenschaar of een snoeischaar gebeuren. Vanaf eind april/begin mei zal de plant opnieuw uitlopen en in een jaar tijd een hoogte bereiken van rond de anderhalve meter.

De plant houdt van een voedselrijke bodem. Om de bodem voedingsrijk te houden kunt u ieder jaar of elke 2 jaar een laag mulch/compost aanbrengen rondom de voet van de plant. Geef daarnaast eventueel wat organische mest in het voorjaar. In het najaar kan het beste, als bescherming van de wortels een laag afgevallen bladeren onder de plant blijven liggen. Knip dit siergras nooit voor of tijdens de winter tot de grond toe af.

Miscanthus ‘Gracillimus’ kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Deze tuinplant kunt u in verschillende formaten kopen bij Tuinplantenwinkel.nl. Het is een snelgroeiende plant die binnen enkele jaren volwassen is. Via onderstaande link kunt u ons assortiment bekijken.

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: Het fijne, smalle blad van dit siergras zorgt voor een karakteristiek uiterlijk dat werkelijk overal past.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.