Menu
Geen producten gevonden

Oosters en stijlvol: Acer palmatum ‘Osakazuki’

Oosters en stijlvol: Acer palmatum ‘Osakazuki’

Op zoek naar karakter en een spectaculaire herfstverkleuring? Deze Japanse esdoorn biedt dit allemaal.

Wat zijn de kenmerken van Acer palmatum ‘Osakazuki’?

Acer palmatum ‘Osakazuki’ wordt vanwege zijn schitterende geeloranje en rode herfstkleuren vaak geplant als solitaire eyecatcher in tuinen en parken. Palmatum verwijst niet naar de palmboom maar naar de vorm van het blad: de handpalm. Deze tuinplant met de Nederlandse naam Japanse esdoorn heeft een brede opgaande meerstammige groeiwijze en bereikt als volwassen miniatuurboompje uiteindelijk een hoogte van 250 cm. De bladeren lopen in het voorjaar olijfbruin uit, gaan in de zomer naar heldergroen en trekken vooral in de herfst de aandacht door de scharlakenrode verkleuring en de gevleugelde nootvruchten: de bekende propellers. De tuinplant is zeer winterhard, maar verliest wel al zijn bladeren, waarna de opvallende en kleurrijke schorstekening tevoorschijn komt.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Hoe plant u Acer palmatum ‘Osakazuki’?

Tuinplantenwinkel.nl levert de Acer palmatum ‘Osakazuki’ waardoor deze het hele jaar door te planten is. Deze Japanse esdoorn houdt van een goed waterdoorlatende, vochtige lichtzure grond op een beschutte plek in de zon of (half)schaduw. Als u deze esdoorn in de zon plaatst is het wel extra van belang om veel turf in het plantgat te gebruiken zodat de bodem voldoende vochtig blijft (tuinturf houdt vocht goed vast). Uitdrogende wind kan bladverdorring veroorzaken in de bladpunten.

Spit de grond eerst goed los, ook de diepere lagen, zodat er voldoende zuurstof bij de wortels kan komen. Dichtslibbende, vaste grond kan funest zijn voor de tuinplant. Maak het plantgat flink wat groter dan de pot en strooi hier ruim tuinturf in; dat zorgt voor het noodzakelijke lichtzure milieu van de bodem. Haal de pot eraf en zet de plant in het gat. Vul aan met omliggende aarde en druk de grond niet al te stevig aan. Geef een beetje water, zodat de bodem luchtig blijft.

Hoe moet u Acer palmatum ‘Osakazuki’ snoeien en onderhouden?

Door zijn langzame groei heeft Acer palmatum ‘Osakazuki’ weinig snoei nodig. Haal er alleen de dode takken uit; bij de jonge plant ziet u dat het beste in de zomer, dus is dat de beste snoeitijd. Snoei zo weinig mogelijk; esdoorns kunnen ernstig gaan bloeden. Bij volwassen planten kan ook in de rustperiode gesnoeid worden, maar in ieder geval voor het einde van het jaar en ook dan geldt: zo weinig mogelijk snoeien. Strooi ieder voorjaar een nieuw laagje tuinturf, dat is de enige bemesting die deze tuinplant nodig heeft.

Acer palmatum kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De bladeren van de Acer palmatum 'Osakazuki' hebben in de zomer een diepgroene kleur en verkleuren vanaf het einde van de zomer naar gele, oranje en rode tinten.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.