Menu
Geen producten gevonden

Pachysandra terminalis - ‘Schaduwkruid’

Pachysandra terminalis - ‘Schaduwkruid’

Bijna iedereen die graag in de tuin werkt weet hoe vervelend onkruid kan zijn. Een rijke aanplant voorkomt dat onkruid een kans heeft. Sommige planten groeien uit tot een dicht tapijt. Een van die planten is de Pachysandra terminalis.

Wie wil er nu onkruid in zijn tuin, niemand toch? . De Pachysandra is een zodevormende bodembedekker; net als gras. In Amerika gebruikt men deze tuinplant zelfs liever dan gras. Wanneer u een schaduwrijke tuin heeft is de Pachysandra terminalis een goede keuze. Het is een halfheester die oorspronkelijk uit Japan komt De naam is afkomstig uit het Grieks. Pachus betekent ‘dik’ en andros staat voor ‘man’. Het is een verwijzing naar de forse meeldraden van de bloem. In de realiteit valt dat echter wel mee.

Wat zijn de kenmerken van de Pachysandra terminalis?

Deze tuinplant draagt jaarrond frisgroene, glanzende bladeren. Het is een goed winterharde en bovendien groenblijvende plant. Het is een erg populaire bodembedekker die ongeveer 15 tot 25 cm hoog wordt. Hij verspreidt zich met ondergrondse uitlopers. Daarmee onderdrukt Pachysandra het onkruid. De trosvormige witte bloemetjes bloeien van maart tot mei.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Waar plant u de Pachysandra terminalis het beste?

Deze tuinplant is zeer geschikt om in de schaduw of op een halfschaduwrijke plek in uw tuin te zetten. Onder bomen of heesters doet hij het prima. Ochtendzon verdraagt de plant goed. In de volle zon doet hij het aanmerkelijk minder goed. Bladeren hebben dan de neiging geel te verkleuren. Kies op zonnige plekken voor bijvoorbeeld de Cotoneaster dammeri.

Op alle humusrijke en licht kleiige grond zal de Pachysandra een mooi groenblijvend tapijt vormen. Zorgt u wel voor voldoende vocht, zeker wanneer er een droge periode heerst.

Hoe plant u de Pachysandra terminalis?

Wanneer u snel een goed gevuld plantenvak wenst, is het belangrijk om met voldoende planten aan de slag te gaan. Wij adviseren om 9 tuinplanten per vierkante meter aan te schaffen.

De planten worden in potjes geleverd. U kunt deze jaarrond planten. Voordat u gaat planten, maakt u de grond los en voegt u eventueel wat humus toe. Daarna maakt u gaten in de grond en haalt u de tuinplanten uit de potten. Dompel de potjes eventueel in een emmer met water zodat de kluiten goed vochtig te grond in gaan. Na het planten de grond met de handen goed aandrukken. Geef de nieuwe aanplant indien nodig wat water.

Wat voor onderhoud heeft de Pachysandra terminalis nodig?

Het is een gemakkelijke tuinplant die geen onderhoud nodig heeft. Als heel af toe toch een pol onkruid ontwikkeld haalt u deze uiteraard weg. Wanneer het blad wat ouder is geworden en toe is aan een opfrisbeurt knipt u de plant simpelweg terug. Dit gebeurt bij voorkeur in het voorjaar. Snoei niet lager terug dan 5-7 cm zodat de plant goed kan herstellen.

In onze webshop bij www.Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd en veilig Pachysandra terminalis kopen. Uw tuinplanten worden binnen 2 tot 4 dagen geleverd, met aangroei garantie. Bij bestellingen boven de € 75 is de bezorging gratis.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.