Menu
Geen producten gevonden

Potentilla tridentata 'Nuuk'

Potentilla tridentata 'Nuuk'

Potentilla tridentata 'Nuuk' is een wintergroene bodembedekker die in uw tuin voor een groen tapijt zorgt met in het voorjaar een prachtige toegift.

Wat zijn de kenmerken van Potentilla tridentata 'Nuuk'?

De ganzerik of Potentilla bestaat uit een behoorlijke groep planten. Het bekendst zijn De potentilla fruticosa die in allerlei kleuren bloeit. De Potentilla tridentata ‘Nuuk’ lijkt wel een tegenpool van de plant te zijn. Toch is het wel een degelijk ook een telg uit de ganzerik familie.

De hoogte van de Potentilla tridentata 'Nuuk' is gemiddeld zo’n 20 cm en ze groeit zodenvormend. Dat maakt deze tuinplant uitermate geschikt als bodembedekker in de border of als voegenvuller in een rotstuin. Daarbij bloeit hij vanaf mei tot begin juli uitbundig met vrij grote, schotelvormige, witte bloemen. Het driedelige blad (tridentata) is glanzend groen. Het is een wintergroene plant die alleen in hele strenge winters het blad zal verliezen.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Naast het gebruik als bodembedekker is deze plant ook geschikt voor toepassing in groepen. In een combinatie met hogere vaste planten zoals bijvoorbeeld crocosmia of een pluimhortensia komt deze ganzerik ook zeker tot zijn recht. Tuinplantenwinkel.nl raadt 7 planten per m2 aan.

Hoe plant u Potentilla tridentata 'Nuuk'?

Geef Potentilla tridentata 'Nuuk' een lichte standplaats in de zon of halfschaduw. Elke matig voedselrijke, licht vochtige grond (ook stenige) is geschikt. Zorg bij het aanplanten voor een goede doorlaatbaarheid van de bodem. Wanneer u de plantgaten gegraven heeft, mengt u wat aanplantgrond door de aarde, dat bevordert het aangroeiproces. Voordat u de potjes verwijdert, dompelt u de tuinplanten even onder in een emmer water. Zet ze dan op hun plek en vul de gaten verder op met omliggende aarde, die u goed aandrukt met uw handen.

Hoe moet u snoeien Potentilla tridentata 'Nuuk'?

U kunt na de bloei in het voorjaar de takken wat terugsnoeien of in het vroege voorjaar tot vlak boven de grond. In het laatste geval heeft u waarschijnlijk een jaar geen bloemen. Snoeien is echter geen noodzakelijk goed voor deze plant. De Potentilla tridentata groeit zeer compact en valt nooit uiteen.

Wat voor onderhoud heeft Potentilla tridentata 'Nuuk' nodig?

In de winter kunt u het beste wat afgevallen bladeren tussen deze tuinplanten aanbrengen om ze te beschermen tegen de vorst. Verder is het verstandig om regelmatig tussen de planten het onkruid te verwijderen. Dit doet u het beste met de hand zodat de wortels van de plant zo min mogelijk beschadigd raken. Strooi af en toe wat kalk, dit bevordert de groei en bloei.

Bij oudere planten is het soms nodig de plant te verjongen. Neem hierbij de complete plant uit de grond en plant de meest vitale buitenste delen terug. Meng voordat u de delen terugplant nog even wat extra aanplantgrond of potgrond door de aarde. Op deze manier kan uw potentilla er weer jaren tegenaan.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: Het drietallige blad blijft ook in de winter groen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.