Menu
Geen producten gevonden

Rode beuk kopen

  • Geplaatst op
  • Door Tuinplantenwinkel.nl
  • Geplaatst in haagplanten
  • 0
Rode beuk kopen

Wilt u een opvallende haagplant kopen? Deze rode beuk heeft in de zomer geen groene maar roodbruin gekleurde bladeren. In de winter blijft het blad net als bij de gewone beuk, bruin aan de plant hangen.

Wat zijn de kenmerken van de Rode beuk?

De rode beuk heeft een roodbruine tot paarse bladkleur tijdens de lente en zomer. Verder heeft deze tuinplant dezelfde eigenschappen als de groene beuk. U bepaalt welke kleur het beste in uw tuin tot zijn recht komt. In de herfst en winter kleuren de bladeren bruin en blijven aan de plant hangen. Pas als zich nieuwe knoppen ontwikkelen, vallen de bruine bladeren vanzelf af. Zo zorgt een beukenhaag voor een permanent dichte afscheiding. De seizoenen blijven goed zichtbaar door de veranderende bladkleur.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Hagen zorgen voor een afscheiding van uw perceel, ze kunnen de tuin in vlakken verdelen en ze zijn geschikt om tuinkamers te creëren. De haagplanten verbergen indien nodig lelijke objecten en ze scheppen privacy. Ook kunnen hagen dienen als mooie en rustige achtergrond van kleurige borders in de tuin en zorgen ze voor  beschutting tegen wind. Zowel de Rode als de Groene beuk zijn daar heel geschikt voor. In het Latijn is de roodbladige variant beter bekend als Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’. De plant wordt vanwege de bladkleur vaak rode of bruine beuk genoemd.

Rode beuk kopen

Afhankelijk van de plaats van de rode beuk kiest u eerst de geschikte hoogte van de tuinplant, die dan later door snoei kan worden bijgehouden. Tuinplantenwinkel heeft verschillende hoogtes in het assortiment, in pot (jaarrond) of met blote wortel (herfst/winter). Planten met een blote wortel zijn doorgaans goedkoper in aanschaf dan beuken uit pot. De beuk met blote wortel kan worden geplant tussen medio oktober en medio april. De precieze leverbaarheid vindt u online. Bekijk deze eerst voordat u de planten koopt.

De hoogtemaat is de maatvoering van de plant bij aanschaf. De planten worden door onze medewerkers met zorg verpakt. Na ontvangst kunt u de beukplanten het beste zo snel mogelijk uitpakken en direct planten. Dat geldt zeker voor planten die met blote wortel geleverd worden (oktober-april). Ze kunnen hierdoor snel uitdrogen; zet tijdens het planten een gedeelte eventueel even in een bak met water of leg ze goed uit de wind en de schaduw.

Rode beuk planten

Deze haagplant kan zowel in de zon als in de halfschaduw staan. Niet zo geschikt op zware kleigrond, liever een meer zanderige bodem. In de schaduw hebben de bladeren van de rode beuk wel de neiging om meer groen te kleuren.

Belangrijk is de grond goed los te maken voor het planten; doorbreek ook storende vaste lagen iets dieper in de bodem. Het is ook aan te bevelen aanplantgrond te vermengen met de aarde in het plantgat, zodat de beuk over de juiste voedingsstoffen beschikt.

Beuken in pot kunnen het beste een keer met pot ondergedompeld worden voor het planten; de kluit is dan goed nat. Verwijder in ieder geval de pot. Geef na het planten altijd nog een keer water; bij aanhoudend droog weer nog een paar keer extra water geven, zodat de jonge plant niet kan uitdrogen.

Rode beuk snoeien en onderhouden?

Beuken kunnen grote bomen worden, als je ze door laat groeien. Ze kunnen dan wel een hoogte bereiken van 20 meter en honderden jaren oud worden. Maar wanneer je beuk knipt als een haag of kolom, dan kun je hem prima in elk gewenst formaat houden.

Het eerste jaar zullen de beuken moeten aangroeien. Erg veel lengtegroei vindt dan nog niet plaats, maar onder de grond zal er al wel flink geworteld worden. Een beukenhaag kan, indien nodig voor het vormbehoud, twee keer per jaar gesnoeid worden. De eerste keer net na de langste dag van het jaar (21 juni); kies een bewolkte dag uit, zodat de afgeknipte bladeren niet verbranden. Gebruik een scherpe heggenschaar; dat geeft het beste resultaat.

Begin onder aan de zijkant van de beuk ; de voet van de haag moet wat breder blijven dan de bovenkant. Dit zorgt voor betere aangroei van nieuwe scheuten bij de voet van de plant en het totaalbeeld van de haag is mooier. Snoei dan de bovenkant recht af en verwijder alle afgeknipte takjes en bladeren en maak tenslotte de haagvoet onkruidvrij.

De tweede snoei, in het najaar, is afhankelijk van de groeikracht van de haag; bij teveel uitlopers is de tweede snoei aan te bevelen.

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: Het blad van de rode beuk in de zomer heeft een purpere kleur. Bij de nieuwe jonge scheuten is het blad roder.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.