Menu
Geen producten gevonden

Rosa Abraham Darby, een Engelse roos van David Austin

Rosa Abraham Darby, een Engelse roos van David Austin

Deze Engelse roos is een gezonde rozensoort van de bekende veredelaar David Austin. De roos combineert ook erg goed met andere tuinplanten. De roos is zowel als struikroos en klimroos te gebruiken!

Wie is David Austin?

David C. H. Austin (geb. 1926) is een Brits schrijver, kweker en veredelaar van rozen. Hij groeide op als boerenzoon. Als puber kreeg hij een boek in handen over antieke rozen en dat bepaalde zijn leven. Hij streefde ernaar rozen te ontwikkelen die de geur en de charme van de oude rozen combineerden met de grotere weerstand en langere bloeitijd van moderne rassen. Hiervan maakte hij zijn levenswerk, waarvoor hij in 2003 een eervolle prijs ontving.

Zijn 'nieuwe, oude' rozen, waarvan er ongeveer 200 te boek staan, werden zo succesvol dat ze de noemer ‘Engelse’ rozen kregen. Vier miljoen Austin-rozen vinden jaarlijks hun weg naar een tuin. In 1961 heeft hij de Engelse rozen geïntroduceerd. De rozen in deze categorie worden daarom ook wel David Austin rozen genoemd. David Austin rozen zijn krachtig groeiende struikrozen waarvan sommige ook wel worden gebruikt als klimroos. De Rosa ‘Abraham Darby’ wordt voor beide doeleinden gebruikt.

Wat zijn de kenmerken van Engelse roos Rosa Abraham Darby?

Deze Engelse roos ‘Abraham Darby’ is een grootbloemige roze trosroos, die van juni t/m november bloeit. Een romantische roos met een heerlijke zoete geur met een vleugje citrus. Het blad is groen en valt in de winter af. Heeft u een zonnige of halfschaduwrijke plek in uw tuin dan is die zeer geschikt voor de ‘Abraham Darby’.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Een volgroeide plant wordt wanneer deze ieder jaar kort wordt teruggesnoeid 80 cm hoog. U kunt de Abraham Darby ook als klimroos gebruiken. De roos kan een hoogte van ongeveer 2 tot 2,5 meter bereiken. De groei is minder stevig dan bij klimrozen dus het kan jaren duren voordat deze hoogte wordt bereikt. Wij leveren deze roos in een pot van 14x14 cm. Wij hebben bij tuinplantenwinkel ‘Rosa Abraham Darby’ ook op stam in ons assortiment. Een aanrader als u minder ruimte heeft om een rozenperk aan te planten.

Hoe plant u Engelse roos Rosa Abraham Darby?

Voordat u Engelse rozen gaat planten, moet u eerst de grond goed bewerken. Zo krijgt u een goede doorwortelbaarheid van de grond. Rozen wortelen vrij diep dus het is goed de bodem tot 50 centimeter diepte los te woelen. Zorg ervoor dat er geen harde lagen in de grond zitten. Verder houden rozen van een warme (half)zonnige plek in uw tuin. Wanneer er een plantgat gegraven is, voegt u extra potgrond of aanplantgrond toe en mengt dit met de aarde uit het gat.

Voor het planten moet u eerst de pot verwijderen, dan zet u de roos in het plantgat, vervolgens schept u de aarde terug rond de kluit en drukt die stevig aan met de schoen. Het is belangrijk dat rozen niet dieper gezet worden dan de kluit hoog is. Wanneer u meer planten bij elkaar wilt zetten, adviseren wij 3 planten per m2. Wilt u de Rosa ‘Abraham Darby’ als klimroos gebruiken dan is een plant per 2 tot 3 strekkende meter voldoende.

Hoe moet u Engelse roos Rosa Abraham Darby snoeien en wat voor onderhoud is er nodig?

Onderhoud van rozen is niet moeilijk. Om u hierbij te helpen, hebben we bij elke roos op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven, zoals tips over het onderhoud en snoeien van struik- en klimrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jarenlang genieten van prachtig bloeiende rozen.


 

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.