Menu
Geen producten gevonden

Rosa 'Crocus Rose'

Rosa 'Crocus Rose'

David Austin is een grote naam binnen de rozenwereld. Als verdelaar heeft deze man en zijn familie vele rozen voortgebracht. De ‘Crocus Rose’ is daarvan een prachtig voorbeeld.

Wat zijn de kenmerken van Engelse ‘Rosa Crocus Rose’?

De Rosa ‘Crocus Rose’ heeft alle kenmerken die u van een Engelse roos zou mogen verwachten. De geur is sterk en aangenaam en de rozen zijn sterk gevuld. De ‘Crocus Rose’ werd in het jaar 2000 geïntroduceerd. In 2012 is deze roos onderscheiden met de ‘Award of Garden Merit’ door de Britse Royal horticultural society. Deze onderscheiding wordt gegeven aan kwalitatief sterke planten en variëteiten. Het is een van weinige Engelse rozen die dit keurmerk draagt.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 De ‘Crocus Rose’ is een grootbloemige wit-abrikooskleurige trosroos, die van juni t/m november bloeit. De geur is sterk en aangenaam. Het blad is groen en valt in de winter af. De beste plek in de tuin is een zonnige of half zonnige plaats. Een volgroeide plant wordt 80 cm hoog wanneer deze in het voorjaar kort wordt teruggesnoeid. U kunt de roos ook hoger laten groeien. Snoeit de roos in dat geval minder kort terug. Wij leveren deze roos in een pot van 14x14 cm.

Hoe plant u Engelse roos ‘Rosa Crocus Rose’?

Voordat u gaat planten, moet u eerst de grond goed losmaken. Zo krijgt u een goede doorlaatbaarheid van de grond, waarin de tuinplant goed kan wortelen. Zorg er vooral voor dat er geen harde lagen in de grond zitten. Wanneer er een plantgat gegraven is, doet u er extra potgrond of aanplantgrond in en mengt dit met aarde uit het gat. Voor rozen is dit belangrijk omdat ze van een voedingsrijke grond houden.

Voor het planten moet u eerst de pot verwijderen, dan zet u de roos in het plantgat, vervolgens schept u de aarde terug rond de kluit en drukt die stevig aan met de schoen. Het is belangrijk dat rozen niet dieper gezet worden dan de kluit hoog is. Wanneer u meer planten bij elkaar wilt zetten, adviseren wij drie planten per vierkante meter.

Hoe moet u Engelse roos ‘Rosa Crocus Rose’ snoeien en wat voor onderhoud is er nodig?

Rozen vragen om snoei en voeding. De ‘Crocus Rose’ wordt het beste gesnoeid in maart. Knip de twijgen dan terug tot ongeveer 20 à 30 centimeter boven de grond. Geef vervolgens in april extra voeding in de vorm van een organische meststof. Onderhoud van rozen is niet moeilijk; ook u kunt het. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven, met tips over het onderhoud en snoeien van struikrozen. Bekijk en lees onze tips in dit blog.


 

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.