Menu
Geen producten gevonden

Skimmia japonica ‘Magic Marlot' kopen

Skimmia japonica ‘Magic Marlot' kopen

Skimmia japonica Magic Marlot is een dwergvorm van de skimmia en een ideale plant voor de kleine tuin of in een bloembak. De roze-rode knopjes staan in mooi contrast met zijn bonte bladeren. Een tuinplant die altijd zorgt voor kleur.

Wat zijn de kenmerken van Skimmia japonica 'Magic Marlot'?

De Skimmia japonica komt oorspronkelijk uit Japan. De naam Skimmia is een verbastering van de Japanse naam voor deze planten: shikimi. De negen soorten van deze wintergroene planten komen oorspronkelijk uit de Himalaya, China, Japan en de Filippijnen, waar ze in bosachtige gebieden voorkomen.

De gecultiveerde ‘Magic Marlot’ wordt ongeveer 40 cm hoog en heeft een compactere vorm dan veel soortgenoten. De Skimmia japonica ‘Magic Marlot’ is mannelijke plant. Dat betekent alleen bloemen geen bessen. De bloemknoppen verschijnen in het najaar en blijven de hele winter aan te plant alvorens de plant gaat bloeien in maart of april. De knoppen krijgen door het koude weer een rood-roze kleur die goed contrasteert met het blad. De groen-gele bladeren en de roze-rode knopjes zullen in het najaar en in de winter uw tuin kleuren. Bekijkt u ook eens het filmpje over deze tuinplant op ons youtube kanaal.

Hoe plant ik de Skimmia japonica 'Magic Marlot'?

Tuinplantenwinkel.nl levert deze Skimmia Magic Marlot in pot en in diverse groottes. Dat is handig, omdat u de plant dan het hele jaar kunt aanschaffen en planten. Alleen bij vorst kunt u niet planten. De beste plaats voor een Skimmia is een (half)schaduwrijke plek in uw tuin. Zet ongeveer vijf skimmia’s per m2, als u een meer van deze soort skimmia’s bij elkaar wilt zetten.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Skimmia’s houden van zure, humusrijke grond. Gebruik daarom veel turf bij het planten. Voordat u gaat planten, maakt u altijd eerst de grond goed doorlatend; de harde lagen los maken. Na het graven van het plantgat (niet dieper dan de kluit hoog is), mengt u de turf goed door de aarde. Dompel de plant met pot en al even onder in een emmer water, haal daarna de tuinplant uit de pot en zet hem in het plantgat. Dan vult u het gat verder op met aarde en drukt die aan met de hand of de hak van uw schoen. Houdt de vochtigheid in de gaten en geef later indien nodig water.

Hoe moet u Skimmia japonica 'Magic Marlot' snoeien en wat voor onderhoud is er nodig?

De skimmia is een compacte struik en vraagt weinig snoei. U kunt voor vormbehoud lange scheuten, in de struik weg knippen. Dit kan in het voorjaar na de bloei. Omdat de Skimmia Japonica ‘Magic Marlot’ van zure, humusrijke grond houdt, kunt u het beste in het voorjaar een goede kalkarme basisbemesting geven. U kunt in de wintermaanden ook turfstrooisel rondom de skimmiaplant aanbrengen. Op die manier blijft de grond zuur. Ook is het belangrijk dat de grond niet uitdroogt. Geef daarom bij droogte voldoende water. Wanneer het blad van een Skimmia geler wordt, betekent dit dat de grond te arm of te kalkrijk is. Deze zal snel weer verzuurd moeten worden met turf om de mooie bladkleur weer terug te krijgen.


 

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.