Menu
Geen producten gevonden

Skimmia japonica 'Rubella'

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Heesters
  • 0
Skimmia japonica 'Rubella'

Het hele jaar heeft de skimmia glanzend, donkergroen blad en in het najaar en de winter de rode bloemknoppen. De bloemknoppen zijn zeer gewild bij het maken van kerststukken maar in de tuin is de plant net zo fraai.

Wat zijn de kenmerken van Skimmia japonica ‘Rubella’?

De Skimmia japonica komt oorspronkelijk uit Japan. Deze tuinplant kan tot anderhalve meter hoog worden en heeft een afgeronde vorm. De naam Skimmia is een verbastering van de Japanse naam voor deze planten: shikimi. In totaal zijn er negen soorten van deze wintergroene planten bekend. Ze komen uit de Himalaya, China, Japan en de Filippijnen, waar ze in bosachtige gebieden voorkomen. De meeste Skimmia’s zijn tweehuizig; dat wil zeggen dat er mannelijke en vrouwelijke exemplaren van dezelfde soort zijn. De vrouwelijk bloemen zijn lichtgeel tot wit. De mannelijke bloemen zijn groter. Na een geslaagde bevruchting komen er dan bij vrouwelijke exemplaren dikke, felrode bessen aan die meestal lang aan de planten blijven, omdat de vogels ze niet meteen eten.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 De Skimmia’s die u hier bij Tuinplantenwinkel.nl kunt kopen zijn selecties en kruisingen van de soorten in het wild. De Skimmia japonica ‘Rubella’ is een mannelijk exemplaar, dat geen bessen heeft, maar wel rode bloemknoppen in grote pluimen vormt. De hele winter kleuren ze uw tuin. In het voorjaar heeft de ‘Rubella’ een zoete geur die lijkt op die van lelietjes-van-dalen. De Skimmia japonica ‘Rubella’ wordt ongeveer 1 meter hoog. Op latere leeftijd kan de plant nog iets hoger worden. Door de trage groei kan dit echter tientallen jaren duren.

Hoe plant u Skimmia japonica ‘Rubella’?

Tuinplantenwinkel.nl levert deze skimmia in een pot. Dat is handig, omdat u de plant dan het hele jaar kunt aanschaffen en planten. Alleen bij vorst kunt u geen planten zetten. Het beste is een (half)schaduwrijke plek in uw tuin. Verder raden wij aan om één skimmia per m2 te zetten. Skimmia’s houden van zure, humusrijke grond. Gebruik daarom veel turf.

Voordat u gaat planten, maakt u altijd eerst de grond goed doorlatend; de harde lagen los maken. Na het graven van het plantgat mengt u de turf goed door de aarde. Dompel de plant met pot en al even onder in een emmer water, haal daarna de Skimmia japonica ‘Rubella’ uit de pot en zet hem in het plantgat. Vervolgens vult u het gat verder op met aarde. Druk de aarde na het vullen aan met de hak van uw schoen. Houdt de vochtigheid in de gaten en geef later indien nodig water.

Hoe moet u Skimmia japonica ‘Rubella’ snoeien en wat voor onderhoud is er nodig?

De skimmia is een compacte struik en vraagt weinig snoei. U kunt lange scheuten, die de nette ronde vorm ontsieren, tot ver in de struik weg knippen. Dit kan in het voorjaar na of tijdens de bloei.

Omdat de Skimmia japonica ‘Rubella’ van zure, humusrijke grond houdt, kunt u het beste in het voorjaar een goede kalkarme basisbemesting geven. Ook is het belangrijk dat de grond niet uitdroogt. Geef daarom bij droogte voldoende water.

Wanneer het blad van een Skimmia geel wordt, betekent dit dat de grond te kalkrijk is. Deze zal snel weer verzuurd moeten worden om de mooie groene bladkleur weer terug te krijgen. Dat doet u door turf te strooien. Ook turf kunt u eventueel online bestellen in onze webshop.


 

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.