Menu
Geen producten gevonden

Spiraea nipponica ‘snowmound’

Spiraea nipponica ‘snowmound’

Spiraea nipponica ‘snowmound’ zorgt in het voorjaar voor de schittering van sneeuw, maar dan zonder het koude weer!

Wat zijn de kenmerken van Spiraea nipponica ‘snowmound’?

In Japan is Spiraea nipponica ‘snowmound’ een sierlijke, inheemse heester. Het woord ‘spiraea’ is afgeleid van het Griekse woord ‘speiraira’. Waarmee planten worden aangeduid, die gebruikt worden om lauwerkransen mee te maken. Het is dan ook een decoratieve sierheester met mooie bloemen. De bloesem bestaat uit een cluster van kleine, witte bloemetjes, die aan opgaande en afhangende takken zitten. De bloei start eind mei en duurt tot aan juni. Het blauwgroene blad verkleurt in de herfst naar goudgeel.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Deze tuinplant kunt u solitair aanplanten en combineren met andere vaste planten. Maar de heester wordt ook voor een losse afscheiding als haag gebruikt. Houdt er dan wel rekening mee dat Spiraea nipponica ‘snowmound’ in de winter bladverliezend is. Tijdens de bloei komen vlinders en andere insecten op de bloemen af. Die zorgen dan voor de bestuiving. Houdt u ervan om zelf een boeket samen te stellen, dan verdient een bloeiende tak van de ‘snowmound’ daar zeker een plekje in.

Hoe plant u Spiraea nipponica ‘snowmound’?

Tuinplantenwinkel.nl levert deze tuinplant in een pot. Dat betekent dat u de struik het gehele jaar aan kunt planten. Wanneer u er een losse haag mee wilt aanplanten adviseren we twee á drie heesters per twee meter, solitair is één plant per vierkante meter voldoende. Geef Spiraea nipponica ‘snowmound’ een lichte standplaats in zon of halfschaduw, op een voedzame, wat vochtige bodem.

Voordat u gaat planten maakt u eerst de grond goed doorlaatbaar; er mogen geen harde lagen in zitten. Het plantgat dat u graaft, moet net iets groter dan de kluit zijn. De aarde in het plantgat mengt u met wat aanplantgrond; dat bevordert het aangroeien. Dompel de tuinplant met pot en al even onder in een emmer water, zodat de haarwortels zich goed vol zuigen. Verwijder daarna de pot en plaats de struik in het plantgat. Vul het gat verder op met de omliggende aarde en druk die stevig aan. Geef na het planten meteen nog wat water en herhaal dit de eerste tijd af en toe; zeker bij droogte.

Hoe moet u snoeien Spiraea nipponica ‘snowmound’

Spiraea nipponica ‘snowmound’ is een makkelijke tuinplant. Om hem in vorm en jong te houden, kunt u het beste meteen na de bloei oud hout van onderuit verwijderen. U kunt de struik ook in zijn geheel na de bloei terugsnoeien. Op die manier blijft de struik compacter maar geniet u toch van een rijke bloei in volgende jaar.

Wat voor onderhoud heeft Spiraea nipponica ‘snowmound’ nodig?

Over het algemeen is de spierstruik een erg gemakkelijke tuinplant. We hebben hier toch wat tips op een rijtje gezet voor een zo optimaal resultaat: Laat in het voorjaar een laag afgevallen blad (mulchlaag) rond de wortels liggen; dat voorkomt uitdroging. Geef dan ook wat organische mest. Naast de organische mest kunt u ook jaarlijks een kalkgift geven aan deze heester. Dit is alleen nodig op kalkarme gronden zoals zand- en veengronden.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: Als u de struik niet snoeit verschijnen na de bloei vrij decoratieve zaaddozen die ook sierlijk zijn in een herfstboeket.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.