Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over dakmoerbei

De dakmoerbei is vanouds een boom die veel voorkomt in het Middellands zeegebied. Het zijn een soort struikvormige bomen met een brede groei en diepglanzend donkergroen blad. Er is een zwarte en witte moerbei en beide geven eetbare vruchten. In ons klimaat worden de bomen minder vaak geteeld voor de vruchten maar wel als dakboom. Dat komt omdat het grote blad veel schaduw geeft. Zeker op hete zomerdagen is het dus heerlijk vertoeven onder een moerbei boom. Speciaal voor deze functie is er een vruchtloze boom geselecteerd want de vallende vruchten zorgen voor flink wat overlast wanneer u onder de boom een mooie tafel wilt plaatsen. Deze selectie van de dakmoerbei heet met zijn Latijnse naam de Morus alba ‘Fruitless’. In mei ontwikkelt de boom grote, glanzende, donkergroene bladeren die al snel een gesloten dek vormen. ‘Fruitless’ zegt al dat deze soort geen vruchten draagt, zodat uw tuinmeubels schoon blijven en er geen ook geen extra poetsbeurten voor het terras nodig zijn. 

Tuinplantenwinkel.nl selecteert de dakmoerbei met strenge kwaliteitseisen op de kwekerijen, waarna ze op ons planten- en bomencentrum vakkundig worden aangebonden in de daarvoor bestemde rekken. De dakbomen zijn zo gemaakt dat u ze zelf gemakkelijk kunt planten.

Dakmoerbei standplaats

De Dakmoerbei staat het liefst op een warme plaats, verdraagt droogte, maar groeit natuurlijk beter als hij bij warm weer wat extra water krijgt. De boom stelt verder weinig eisen aan de grondsoort. De bladeren verkleuren in de herfst nauwelijks, blijven lang aan de takken hangen en vallen pas af na de eerste nachtvorst.

Dakmoerbei snoeien en verzorgen

Sterke groei van de dakmoerbei vraagt ook om een sterke snoei in de wintermaanden. De boom dient minimaal één keer per jaar gesnoeid te worden en dit kunt u het beste meteen na het vallen van de bladeren doen en alleen als het niet vriest. De hoofdtakken vormen de hoofdaders van de boom en deze moeten natuurlijk intact blijven. De takken kunnen helemaal tot aan de hoofdtakken worden terug geknipt, zodat een zeer knoestig, decoratief uiterlijk ontstaat. U kunt er ook voor kiezen de scheuten deels terug te snoeien; er komt zo een zeer dicht vertakt netwerk van dunne twijgjes, die zelfs in de winter nog wat privacy geven. Het voordeel van deze laatste snoeiwijze is ook dat de boom iets minder snel extreem lange scheuten aanmaakt en u vaak niet enorm dikke takken hoeft af te snoeien. In het voorjaar verschijnen dan de eerste frisgroene, nieuwe bladeren.

Dakmoerbei

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.