Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over kubusbomen

Met snoeien kun je alle kanten op. Van de meest gewone struiken en bomen zijn bijzondere exemplaren te knippen. Bij kubusbomen is dat niet anders. Net als bij dakbomen en leibomen worden kubusbomen gedwongen een vorm aan te nemen door de takken te leiden en te snoeien. Het resultaat is een boomkroon in de vorm van een kubus. Kubusbomen worden ook wel blokbomen genoemd.
 

De strakke vorm en lijnen van een kubus zorgen voor een opvallende verschijning. Met een kubusboom kunt u lijnen in de tuin extra aanzetten en zorgen voor meer diepte in de tuin zonder veel ruimte te verliezen aan een grote boom. Door de kubusboom ieder jaar te snoeien wordt hij nooit groter. Blokbomen zijn daarnaast mooi bij een terras waar ze net als een dakboom zorgen voor schaduw.
 

Bij Tuinplantenwinkel.nl maken we de kubusbomen zelf. In de boom wordt een stalen frame aangebonden die als kader dient voor te knippen kubusboom. De hoogte waarop het frame is aangebonden heeft een vaste maat. Deze vindt u terug bij de stamhoogte. Het frame heeft een afmeting van 70 x 70 x 70 centimeter. Aan het frame worden takken aangebonden die zorgen voor de vulling. Bij het snoeien knipt u langs het frame af.
 

De haagbeuk of Carpinus betulus is een zeer dankbare blokboom die vroeg in blad komt en uitstekend te snoeien is. Het blad heeft een frisgroene kleur en is weinig vatbaar voor ziekten. Daarnaast kan deze boom zowel op droge als vochtigere gronden prima uit de voeten.

Kubusbomen

Beoordeeld door klanten met een 9.5 uit 13566 beoordelingen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

thuiswinkel waarborg

 

PayPal iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.