Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over kubusbomen

Met snoeien kun je alle kanten op. Van de meest gewone struiken en bomen zijn bijzondere exemplaren te knippen. Bij kubusbomen is dat niet anders. Net als bij dakbomen en leibomen worden kubusbomen gedwongen een vorm aan te nemen door de takken te leiden en te snoeien. Het resultaat is een boomkroon in de vorm van een kubus. Kubusbomen worden ook wel blokbomen genoemd.

Blokbomen toepassen in de tuin

De strakke vorm en lijnen van een kubus of blok zorgen voor een opvallende verschijning. Met een kubusboom kunt u lijnen in de tuin extra aanzetten en zorgen voor meer diepte in de tuin zonder veel ruimte te verliezen aan een grote boom. Door de kubusboom ieder jaar te snoeien wordt hij nooit groter. Blokbomen zijn daarnaast mooi bij een terras waar ze, net als een dakboom, zorgen voor schaduw.

Kubusbomen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel.nl maken we de kubusbomen zelf. In de boom wordt een stalen frame aangebonden die als kader dient voor de te knippen kubusboom. De hoogte waarop het frame is aangebonden heeft een vaste maat. Deze vindt u terug bij de stamhoogte. Het frame heeft een afmeting van 70 x 70 x 70 centimeter. Aan het frame worden takken aangebonden die zorgen voor de vulling. De uitstekende delen worden door ons weg gesnoeid.

Hoe snoeit u een kubusboom?

Om hun vorm te behouden is het belangrijk om een kubusboom na aanplant ieder jaar een of twee keer per jaar te snoeien. Bij het snoeien knipt u langs het frame af met snoeischaar of heggenschaar. De eerste snoei vindt bij voorkeur plaats rond het begin van juli. Gebruik bij het snoeien scherp gereedschap en snoei op een koele bewolkte dag om brandschade aan het blad te voorkomen.

Soorten kubusbomen

De haagbeuk of Carpinus betulus en de veldesdoorn zijn zeer dankbare blokbomen die beide vroeg in blad komen en uitstekend te snoeien zijn. Het bladeren hebben een frisgroene kleur in het voorjaar en kleuren iets donkerder af in de zomer. Beide boomsoorten zijn weinig vatbaar voor ziekten. Daarnaast kunnen deze boomsoorten zowel op iets drogere als vochtigere gronden prima uit de voeten.

Kubusbomen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.