Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over lei-photinia

Als u ook in de winter een groen beeld wilt is deze leiphotinia zeker een aanrader. De leiphotinia is wintergroen; er zit dus altijd blad aan de boom. In het voorjaar loopt de photinia uit met nieuwe scheuten waarvan het blad een opvallende rode kleur heeft. Pas na een maand verkleurt het blad weer terug groen. Wanneer u de lei photinia in de zomer snoeit blijven zich nieuwe roodgekleurde scheuten ontwikkelen en geniet u nog langer van deze rode kleurenpracht.
 

De volledige Latijnse naam is Photinia fraseri ‘Red Robin’. Red Robin verwijst natuurlijk naar de rode nieuwe scheuten van deze plant. De plant groeit normaliter als struik maar is in dit geval als boom opgekweekt. De Nederlandse naam van de Photinia is glansmispel, verwijzend naar het sterk glanzende groene blad.
Photinia’s of glansmispels zijn echte doorgroeiers. Zelfs wanneer de leiboom tot op het kale hout wordt terug geknipt loopt deze uit. Snoeien kan dus eigenlijk nooit verkeerd gaan. In de winter kan het blad met zeer strenge vorst schade oplopen. Een beschutte standplaats heeft de voorkeur. Wanneer vorstschade is opgetreden kunnen de bomen goed herstellen. Snoei de bomen dan in het voorjaar licht terug om scheutvorming te bevorderen.
 

De leiphotinia wordt op een andere manier geleid dan de meeste andere leibomen die u bij tuinplantenwinkel.nl aantreft. Omdat de photinia in feite een struikgewas is worden de takken uitgewaaierd. Er is geen sprake van hoofdtakken en zijtakken. Snoeien gebeurd door langs het scherm af te scheren. Het resultaat is een dichte bos takken die van de leiboom een gesloten geheel maken. Het scherm van de Lei-Photinia heeft een afmeting van 120 x 120 centimeter en is opgebouwd uit geïmpregneerde houten latten. De bomen zijn verkrijgbaar in verschillende stamhoogtes. Maak hierin uw keuze bij de aankoop.
 

Rekgrootte Lei-Photinia van tuinplantenwinkel.nl
 Dit is de afmeting van het frame dat u vindt in een Photinia-leiboom.
 

U krijgt bij aankoop van uw leiphotinia op tuinplantenwinkel altijd aangroeigarantie. Gebruik onze keuzehulp voor leibomen voor een overzicht van al onze leibomen. Voor snoei en onderhoud van de leiphotinia leest u hier over alle handige snoeitips.

 

Let op: De lei-Photinia kunt u per stuk (individueel) of in pakketvorm kopen. Een pakket bestaat uit een x aantal leibomen plus de benodigde accessoires om de bomen in serie te kunnen schakelen en goed te kunnen planten. Aan de leibomen zelf hoeft u niets meer te veranderen. In onze webshop wordt de inhoud van dit pakket duidelijk toegelicht bij de betreffende artikelen.

Lei-Photinia

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.