Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over lei-steeneik

Een groenblijvende eikenboom klinkt wellicht vreemd in de oren maar dit is er echt een. Deze boom komt van oorsprong veel voor in het mediterraans gebied. In onze streken wordt de Quercus ilex, zoals de Steeneik in het Latijns wordt genoemd, steeds vaker toegepast. Het blad van de steeneik is leerachtig en heeft een diepgroene kleur. De onderzijde van het blad is grijs en heeft daarmee wat weg van een olijfboom.
 

Quercus ilex als leiboom

Een Quercus ilex is zeer goed te snoeien en te leiden. Bij deze lei-steeneik worden de takken uitgewaaierd over het frame. Het onderhoud is makkelijk en beperkt zich tot het scheren van de leiboom. U knipt hierbij met een heggenschaar of snoeitang langs het scherm af. Het resultaat is een dicht en sterk vertakt scherm. De lei-steeneik heeft een scherm met een afmeting van 120 x 120 centimeter. De stamhoogte is 200 centimeter. In totaal heeft de boom dus een hoogte van 320 centimeter.
 

Rekgrootte Lei-Photinia van tuinplantenwinkel.nl
 Dit is de afmeting van het frame dat u vindt in een Steeneik-leiboom.

 

De lei-steeneik wordt in onze streken steeds vaker toegepast. De steeneik is redelijk goed bestand tegen vorst. Een lei-steeneik is goed bestand tegen zeewind en daarmee ook goed toepasbaar in het kustgebied.
Het beste wordt de steeneik toegepast op een beschutte standplaats. Temperaturen tot -15 graden Celsius zijn over het algemeen geen probleem. In combinatie met wind en sneeuw kan het blad wel schade oplopen. Door de boom in het voorjaar licht te snoeien herstelt ze goed.

 

Let op: De lei-Steeneik kunt u per stuk (individueel) of in pakketvorm kopen. Een pakket bestaat uit een x aantal leibomen plus de benodigde accessoires om de bomen in serie te kunnen schakelen en goed te kunnen planten. Aan de leibomen zelf hoeft u niets meer te veranderen. In onze webshop wordt de inhoud van dit pakket duidelijk toegelicht bij de betreffende artikelen.

Lei-Steeneik

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.