Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over lei-steeneik - 120-serie

De steeneik of Quercus ilex is een eikenboom die ook groen is in de winter. De dikke leerachtige bladeren blijven het gehele jaar aan de boom zitten. Alleen de oudste bladeren worden ieder jaar afgestoten. De onderzijde van het blad is grijs en heeft daarmee wat weg van een olijfboom. De boom komt veel voor in het Mediterraanse gebied. In ons klimaat voelt deze wintergroene eik zich echter ook vaak goed thuis. De boom kan prima groeien in het kustgebied omdat het blad is bestand tegen de zilte lucht.

De boom verlangt een beschutte standplaats uit de oostenwind. Bij strenge of zeer strenge vorst in combinatie met een stevige oostenwind, kan het blad schade oplopen. Mocht dit gebeuren dan kan de boom zich wel prima herstellen. U kunt de boom dan in het voorjaar iets terug snoeien.

Lei-Steeneik kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De Lei-Steeneik in de 120-serie heeft een schermgrootte van 120 x 120 centimeter. De stamhoogte is keuze afhankelijk. In totaal heeft de leiboom dus een hoogte van 120 centimeter plus de hoogte van de stam. De takken zijn uitgewaaierd over het frame waardoor u snel een dichte leiboom heeft. Dit is een andere methode van leiden dan bij onze leibomen uit de Basic en Classic-serie.

Het onderhoud is makkelijk en beperkt zich tot het scheren van de leiboom. U knipt hierbij met een heggenschaar of snoeitang langs het scherm af. Het resultaat is een dicht en sterk vertakt scherm. Het snoeien gebeurd doorgaans meestal rond eind juni of begin juli en kan een tweede keer worden herhaald in september of het vroege voorjaar.

De lei-steeneik wordt in onze streken steeds vaker toegepast. De steeneik is redelijk goed bestand tegen vorst. Een lei-steeneik is goed bestand tegen zeewind en daarmee ook goed toepasbaar in het kustgebied.

Het beste wordt de steeneik toegepast op een beschutte standplaats. Temperaturen tot -15 graden Celsius zijn over het algemeen geen probleem. In combinatie met wind en sneeuw kan het blad wel schade oplopen. Door de boom in het voorjaar licht te snoeien herstelt ze goed.

 

Let op: De lei-Steeneik uit de 120-serie kunt u per stuk (individueel) of in pakketvorm kopen. Een pakket bestaat uit een x aantal leibomen plus de benodigde accessoires om de bomen in serie te kunnen schakelen en goed te kunnen planten. Aan de leibomen zelf hoeft u niets meer te veranderen. In onze webshop wordt de inhoud van dit pakket duidelijk toegelicht bij de betreffende artikelen.

Lei-Steeneik - 120-serie

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.