Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over lei-photinia 'red robin' - 150-serie

Veel groenblijvende leibomen zien er het hele jaar door enigszins hetzelfde uit, maar dat geldt niet voor deze Photinia fraseri ‘Red Robin’. Vooral in het voorjaar en een paar weken na een snoeibeurt kleuren de bomen bijna helemaal rood. Dat komt omdat het nieuwe blad in eerste instantie een rode bladkleur heeft en pas daarna terug kleurt naar groen.

Zoals gezegd is de Photinia is een wintergroene boom, wat wil zeggen dat er ook tijdens de wintermaanden bladeren aan de boom zitten. Dat betekent niet, dat deze boom geen blad verliest. Want ook wintergroene bomen stoten het oudste blad af om ruimte te maken voor nieuwe groei. Datzelfde geldt dus ook voor een lei-laurier of lei-conifeer.

De lei-photinia in de 150-serie is aangebonden in een rek van 150x150 centimeter. De stamhoogte van deze leiboom kunt u kiezen bij het bestellen van het product. De schermen in de 150-serie zijn extra groot en bedekken een oppervlak van 2,25 vierkante meter. De schermen zijn met elkaar te koppelen d.m.v. extra bamboestokken. Deze worden standaard meegeleverd als u kiest voor een pakket.

Lei-photinia in de 150-serie standplaats en verzorging

De Photinia fraseri ‘Red Robin’ staat het liefst op een zonnige en enigszins beschutte standplaats. Met beschut bedoelen we een plaats waar de wind geen vrijspel heeft. Hierdoor verklein je de kans op vorstschade in strenge winters. Verder houdt deze boom van een humusrijke, iets zure bodem. Om die reden raden wij aan om bij het aanplanten van de boom tuinturf te gebruiken. Bij een pakket worden deze standaard meegeleverd. U kunt de zakken tuinturf eventueel ook los betellen.

De glansmispel wordt graag gesnoeid. Een keer per jaar snoeien is voldoende, maar de bomen worden dichter en dus mooier wanneer u de boom een paar keer per jaar snoeit. De bomen kunnen het hele jaar door gesnoeid worden. Bij voorkeur snoeit u de bomen een keer in juni en een keer in augustus. U kunt daarnaast de bomen nog een keer extra snoeien direct na de winter.

Let op: De lei-Photinia ‘Red Robin’ uit de 150-serie kunt u per stuk (individueel) of in pakketvorm kopen. Een pakket bestaat uit een x aantal leibomen plus de benodigde accessoires om de bomen in serie te kunnen schakelen en goed te kunnen planten. Aan de leibomen zelf hoeft u niets meer te veranderen. In onze webshop wordt de inhoud van dit pakket duidelijk toegelicht bij de betreffende artikelen.

Lei-Photinia 'Red Robin' - 150-serie

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.