Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over lei-steeneik - 150-serie

Met deze boom haalt u de Mediterranee in huis. De steeneik is een veelvuldig toegepaste boom in landen rondom de Middellandse zee, maar groeit ook aan populariteit in België en Nederland. Het is een wintergroene eik met donkere bladeren. Omdat de onderzijde van het blad viltig behaard is, krijgt het blad een grijs/groene kleur. Deze Quercus ilex is zeer goed in vorm te snoeien, wat hem zo goed geschikt maakt om als leiboom toe te passen. Vooral op zonnige en beschutte plaatsen in de tuin doet deze boom het goed. Met beschut bedoelen we een plek waar de (oosten)wind geen vrij spel heeft. De combinatie van een harde wind met strenge vorst kan namelijk leiden tot vorstschade bij deze boomsoort. De boom is op een beschutte plek dus beter winterhard.

Steeneik snoeien en verzorgen

De quercus ilex in de 150-serie is aangebonden in een extra groot rek van 150 x 150 centimeter. De rekken zijn in serie te schakelen d.m.v. bamboestokken. Deze worden meegeleverd als u kiest voor een pakketvorm, maar zijn ook los bij te bestellen. Bij het planten raden wij aan om de bomen te verankeren met 2 boompalen. Omdat de rekken zwaarder zijn zorgen 2 boompalen voor meer steun. In een pakketvorm worden de palen meegeleverd.

De steeneik kan het hele jaar door gesnoeid worden. De beste momenten hiervoor zijn eind juni en eind augustus/medio september. U kunt de bomen snoeien met een heggenschaar. Gebruik alleen scherp gereedschap en snoei op een bewolkte, iets koelere dag.

Let op: De lei-Steeneik uit de 150-serie kunt u per stuk (individueel) of in pakketvorm kopen. Een pakket bestaat uit een x aantal leibomen plus de benodigde accessoires om de bomen in serie te kunnen schakelen en goed te kunnen planten. Aan de leibomen zelf hoeft u niets meer te veranderen. In onze webshop wordt de inhoud van dit pakket duidelijk toegelicht bij de betreffende artikelen.

Lei-Steeneik - 150-serie

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.