Menu
Geen producten gevonden

Informatie over hulsthaag

Hulst dankt zijn bekendheid met name aan het getande blad en de rode besjes die menige kersttafel sieren. De plant is echter zoveel meer dan dat. Om te beginnen is het een uitstekende tuinplant die zowel als solitair en als haag kan worden toegepast. Er zijn veel verschillende groepen hulst waarvan de gewone hulst (Ilex aquifolium), blauwe hulst (Ilex meservaea) en Japanse hulst (Ilex crenata) de belangrijkste zijn voor de tuin.

Alle bovengenoemde soorten zijn wintergroen en uitstekend te snoeien en daarom ideaal voor een groenblijvende haag. De gewenste haaghoogte bepaald de keuze voor de soort hulst. Voor hogere hagen tussen de 1 en 2,5 meter zijn de Ilex aquifolium en Ilex meservaea het meest geschikt. Voor lagere hagen kunt u beter de Japanse hulst gebruiken. Bekijk al onze haagplanten hier.

Hulst als buxusvervanger

Japanse hulst lijkt op eerste gezicht sprekend op buxus. En omdat de buxus het de laatste jaren wat moeilijk heeft omdat er allerlei vervelende plagen opduiken is de Ilex crenata een prima alternatief die ongevoelig is voor zowel de buxusschimmel als de buxusmot. Let er wel op dat de Japanse hulst liefst op een wat rijkere grond staat dan buxus. Vermeng voordat u gaat planten daarom wat aanplantgrond met de aarde in het plantgat en maak de bodem goed los.

Hulsthaag kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Hulst is het hele jaar door te planten. Toch zijn er een paar zaken waar u rekening moet houden. Er zijn planten die worden gekweekt in potten en planten die worden gekweekt in de volle grond. Potgekweekte planten kunt u het hele jaar door planten terwijl planten uit de volle grond alleen te planten en te kopen zijn in de periode tussen medio oktober en medio april. Planten in de winter is geen enkel probleem mits de grond maar niet is bevroren.

Wij bezorgen uw bestelling binnen 2 tot 4 werkdagen bij u thuis. Dit gebeurt in bijna alle gevallen door onze eigen bezorgdienst. Uw bestelde planten worden met zorg verpakt zodat schade aan de planten onmogelijk is. Wij geven daarnaast aangroeigarantie op alle planten en bomen. Zo kunt u vertrouwd online kopen bij Tuinplantenwinkel.nl.

Beoordeeld door klanten met een 9.4 uit 11063 beoordelingen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

thuiswinkel waarborg

 

iDEAL PayPal MasterCard Visa American Express Bancontact / Mister Cash AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.