Informatie over heesters

Planten die houtachtige stengels ontwikkelen, worden heesters genoemd. Het is een grote groep tuinplanten met zeer uiteenlopende groei- en bloeiwijzen die uw tuin structuur geven en op verschillende manieren ingedeeld kunnen worden. Er zijn bladhoudende heesters en bladverliezende heesters en natuurlijk ook verschillende bloeiende heesters. Dit maakt dat deze tuinplanten eindeloos toepasbaar zijn in de tuin. Zo zijn verschillende heesters geschikt om bloeiende hagen van te maken en trekken andere vogels, vlinders, bijen en andere insecten aan. Bekende groepen heesters zijn bijvoorbeeld de hortensia's, de rozen, de rhododendrons en de vlinderstruiken.

 

In onze webwinkel vindt u een uitgebreid assortiment van deze struiken waarvan de meeste goed winterhard zijn. Ze zijn gerangschikt in verschillende groepen zodat u eenvoudig het juiste exemplaar kunt vinden. De grootste groepen hebben we alvast goed vindbaar gemaakt met een aparte pagina. Op die manier vindt u snel uw gewenste struik.

 

Als u niet precies weet waar u naar op zoek bent kunt u alle heesters bekijken. Deze kunt u vervolgens filteren op hoogte, bloeitijd, bloemkleur en u kunt bijvoorbeeld bekijken of de struik wintergroen is.

 

Heesters kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

U kunt alle soorten heesters vertrouwd online kopen in onze tuinplanten webwinkel, met de garantie dat er kwaliteit geleverd wordt. Onze webshop bevat actuele foto's, zodat u kunt zien wat u bestelt. Wij leveren de heesters snel en de planten worden met de grootste zorg netjes verpakt. Dit maakt online bestellen van nieuwe struiken in Nederland en België erg gemakkelijk.

 

Bloeiende heesters onderhouden en snoeien

Veel heesters en struiken zijn gemakkelijk in onderhoud en worden ook gebruikt om vakken mee te vullen. Bekende ‘vakkenvullers' zijn bijvoorbeeld PotentillaSpireaPluimhortensiaAnnabelle hortensiaLaurier en Viburnum. Alle heesters zijn te snoeien maar soms is dit niet nodig. Stelregel is dat heesters die na juni bloeien doorgaans aan het einde van de winter of begin van het voorjaar gesnoeid worden. Van heesters die in het voorjaar bloeien worden de takken direct na de bloei gesnoeid. Heesters die geschikt zijn als haagplanten zijn onderverdeeld in een aparte categorie hagen.

 

Standplaats heesters

De meeste struiken doen het goed op een plaats in de volle zon maar er is op tuinplantenwinkel.nl ook een groot assortiment verkrijgbaar dat liever een plaats in de schaduw of halfschaduw heeft. Als u niet precies weet waar u naar op zoek bent kunt u alle heesters bekijken. Deze kunt u vervolgens filteren op hoogte, bloeitijd, kleur van de bloemen, standplaats en u kunt bijvoorbeeld bekijken of de struik wintergroen is, zoals de Amerikaanse sering.

 

Heesters planten

Als u bij Tuinplantenwinkel.nl een sierheester koopt, dan wordt deze altijd in pot geleverd. Dit betekent dat de struik het hele jaar door (behalve bij vorst) geplant kan worden; dus ook in de zomermaanden. Let er dan wel op dat de heester bij warme en droge periodes voldoende extra water krijgt. De kluit is dan nog niet voldoende ontwikkeld om voldoende vocht uit de grond te zuigen. Wanneer de sierheester in het najaar of winter wordt aangeplant, heeft u naar het water geven geen omkijken. Doorgaans is de grond in die periode vochtig genoeg.

 

Belangrijk is dat u voor het planten van de struik een ruim plantgat maakt, de grond goed los maakt en zorgt voor een humusrijke bodem door potgrond of aanplantgrond te mengen met de bestaande tuinaarde. Aanplantgrond verrijkt de bodemstructuur en zorgt voor extra voeding.

 

Hortensia's bloeien van alle heesters misschien wel het langste en zijn in vele kleuren verkrijgbaar

 

Inspiratie Heesters en struiken:

Hortensia zijn een van de populairste heesters en in vele kleuren en soorten verkrijgbaar

 

De hortensia is een veelgebruikte heester voor de tuin en is verkrijgbaar in vele soorten en kleuren.

Rozen bloeien vaak de gehele zomer en laten zich goed combineren met andere heesters en vaste planten zoals lavendel

 

Rozen zijn er in ontelbare kleuren en vormen. De meeste soorten bloeien de gehele zomer en laten zich goed combineren met bijvoorbeeld Lavendel.

 

In de schaduw voelt de rhododendron zich goed thuis

 

Rhodododron is een wintergroene heester die in het vroege voorjaar zorgt voor een kleurrijk plaatje.

 

Video's over Heesters:

 

 

 

Camelia's zijn er als herfstbloeier en voorjaarsbloeier. De bloemen zijn zeer opvallend en lijken op die van rozen waardoor de plant ook wel de roos van het voorjaar wordt genoemd.

 

 

 

Magnolia's zijn vooral bekend van hun bloei in het voorjaar, maar kent u deze Magnolia grandiflora al?

 

 

 

De pluimhortensia is beter geschikt voor een zonnige plek in de tuin dan de boerenhortensia. De Hydrangea paniculata 'Little Lime' blijft ook nog eens mooi compact.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.