Informatie over lei sierappel veitch's scarlet

Heel anders dan de broertjes ‘Evereste’ en ‘Red Sentinel’ is deze Sierappel ‘Veitch’s Scarlet’. Het purperkleurige blad is wellicht het meest opvallend. Deze Leisierappel bloeit met karmijnroze bloemen in het voorjaar die samen met het purperkleurig blad de tuin prachtig opfleuren. De appeltjes die aan deze boom verschijnen zijn eveneens dieppurper van kleur en vallen daardoor minder op. Desalniettemin is deze leiboom vanwege het blad een goede aanwinst voor de tuin. Het scherm van deze Lei-Sierappel raakt eigenlijk nooit helemaal gesloten. De Lei-Sierappel wordt daarom het best om zijn sierwaarde aangeplant.

Lei sierappel Veitch's scarlet verzorgen

Het snoeien van de Lei-Sierappel kan in de zomer en/of winter plaatsvinden. Door de takjes een klein beetje terug te snoeien ontstaat een steeds dichter netwerk van takken en blaadjes. Snoeitips voor de Lei-Sierappel vindt u hier. Door de gevoeligheid voor luis staan deze leibomen het beste op een open plek zodat de wind lekker door de bomen heen kan waaien. 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.