Overig

Informatie over overig

Bij het aanplanten van uw tuin heeft de grond vaak enige bewerking nodig. Een grond kan bijvoorbeeld geen goede structuur hebben voor planten of is uitgeput en dus arm aan voedingsstoffen. Bekijk ook onze pagina met plantinstructies voor uitgebreide info over het aanplanten van vaste planten, bomen en heesters.

Voordat u gaat planten is het belangrijk de grond goed los te maken en indien nodig hier wat extra’s aan toe te voegen. Die extra’s vindt u in deze categorie. Denk bijvoorbeeld aan potgrond, tuinturf en aanplantgrond. Daarnaast kunt u er verschillende meststoffen vinden die de groei van planten een extra zet kunnen geven.

Potgrond en aarde voor de tuin

De potgrond zorgt voor voeding en lucht in de bodem: twee erg belangrijke eigenschappen voor de meeste planten. Gebruik in eerste instantie bij het planten altijd een potgrond zoals Universele Potgrond, Aanplantgrond, Siertuinbemesting of Tuinturf. Als u de aarde in uw tuin wat wilt ophogen, dan gebruikt u het beste Bemeste tuinaarde. Heeft u zomerbloeiers gekocht en wilt u de potten aankleden? Kies dan voor onze potgrond met langzaam werkende meststof. Voor een goede waterhuishouding in uw potten en bakken kunt u de onderste laag vullen met kleikorrels of hydrokorrels. Dit is slechts een deel van ons assortiment.

Pas wanneer de planten aangegroeid zijn geeft u extra voeding in de vorm van mest. Er zijn organische meststoffen en kunstmest. Beide soorten meststof vindt u in ons assortiment terug. Voor meer informatie en om deze meststoffen te bestellen kunt u de volgende pagina bekijken.

Hulpstukken die helpen bij een goede groei

Een aantal planten zoals (fruit)bomen en leibomen vragen daarnaast om extra hulpstukken zoals een paal en band, bamboestokken en bindbuis. Deze vindt u bij ons assortiment tuinbenodigdheden.

 

Bij het aanplanten van een tuin is het belangrijk dat de bodem en bemesting geschikt zijn voor het soort plant of boom die in de tuin komt te staan

 

Inspiratie:

Zorg ervoor dat uw planten de juiste bemesting krijgen op het juiste tijdstip. Bij vragen kunt u gerust contact opnemen met de klantenservice

 

Inspiratievoorbeeld Overig

Om uw tuin zo onderhoudsvriendelijk te maken zijn er diverse materialen beschikbaar bij Tuinplantenwinkel.nl

 

Inspiratievoorbeeld Overig

 

Gebruik bij het planten de juiste aarde en zorg voor de juiste bemesting in uw tuin

 

Inspiratievoorbeeld Overig

 

Video's:

 

 

Inspiratievideo Overig

 

 

Inspiratievideo Overig

 

 

Inspiratievideo Overig

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.