Menu
Geen producten gevonden

Informatie over bladplanten

Soms zorgt niet de bloem, maar juist het blad voor extra sierwaarde. In deze categorie vindt u een selectie van vaste planten met mooi blad. Veel van deze bladplanten vinden een plekje in de (half)schaduw erg fijn. Door het grote blad weten ze immers voldoende licht op te vangen. Combineer groene bladplanten met planten met bont blad en creëer zo mooie contrasten in uw tuin.

Enkele suggesties die u online kunt kopen in onze webshop, zijn de zeer bekende Hosta soorten, maar ook Heuchera is een populaire bladplant in borders. De Heuchera is er in verschillende bladvormen en -kleuren, van limoenachtig geel tot donkerrood en paars.

Bladplanten onderhouden en planten

Bladplanten zijn over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Een aantal soorten sterft in de winter bovengronds af om in het voorjaar vanuit de grond weer uit te lopen. Bij deze planten haalt u het verdorde blad weg aan het einde van de winter. Planten die ’s winters groen blijven hoeft u alleen terug te snoeien wanneer het blad door bijvoorbeeld strenge vorst of droogte is aangetast.

Op de pagina Plantinstructies vindt u stap voor stap hoe u deze planten in de grond kunt zetten. Alle bladplanten worden in pot geleverd en zijn het hele jaar door te planten, behalve wanneer de aarde bevroren is.

 

Bladplanten combineren door verschillende tinten tegen elkaar te zetten. Zo komt de border tot leven met planten zonder dat er bloemen aan te pas komen

 

Inspiratie Bladplanten in een border:

hosta's in de border in verschillende kleuren gecombineerd

 

De Hosta is een zeer bekende bladplant. Deze plant gedijt over het algemeen zeer goed op schaduwrijkere plekken in de tuin. Er zijn grote- en kleinbladige soorten en daarnaast zeer veel verschillende bladtinten verkrijgbaar.

In deze schaduwborder zijn allerlei planten toegepast met verschillende bladtinten en soms zelfs bloemen

 

In deze tuin zijn van allerlei planten toegepast met opvallende bladvormen en kleuren. Op de voorgrond zijn Eupatorium rugosum 'Chocolate' (donker blad), Astilbe 'Rheinland' (roze pluimen) en Anemone 'Honorine Jobert' (grote groene bladeren rechts) te herkennen. Verder weg op de foto staat Hosta Fortunei 'Aureomarginata' (wit-bonte bladeren) en de bekende Annabelle hortensia.

 

Hosta en Heuchera zijn de bekendste bladplanten

 

Op deze foto is het siergras Festuca 'Intense Blue' gecombineerd samen met Hosta en Heuchera. De fijne, sprieterige bladeren van het gras contrasteren prachtig met het grovere blad van de Hosta en de Heuchera.

 

Video's over Bladplanten:

 

 

Naast de Hosta met zijn ontelbaar verschillende bladvormen en kleuren is er nog een plantensoort met een enorme keuze in bladtinten: de Heuchera.

 

 

De Liriope muscari 'Moneymaker' heeft veel weg van siergras maar geeft daarnaast ook nog paarse bloemen aan het eind van de zomer. In de winter blijft dit leliegras groen.

 

 

Nandina is een heestertje met prachtig gekleurde bladeren. Alhoewel deze plant niet onder de bladplanten valt is ze wel degelijk goed te combineren. Bekijk de nandina hier.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.