Menu
Geen producten gevonden

Alchemilla mollis of vrouwenmantel

Alchemilla mollis of vrouwenmantel

Drie keer genieten: bloeit prachtig in het voorjaar, na de snoei nog een keer in het najaar en als toegift uitstekend als snijbloem in huis te gebruiken.

Wat zijn de kenmerken van Alchemilla mollis?

Vrouwenmantel Alchemilla mollis is een zeer sterke vaste tuinplant met behaarde grijsgroene bladeren. De plant is al heel lang erg populair is en dat heeft zo zijn redenen. De tuinplant heeft een erg decoratief blad. Door de haartjes op het blad blijven waterdruppels als parels op de bladeren liggen. Niet alleen een bijzonder gezicht. De Latijnse naam heeft ze er zelfs aan te danken; Alchemisten, vandaar de Latijnse geslachtsnaam Alchemilla, verzamelden de dauwdruppels, omdat zij die als het puurste hemelwater beschouwden.

Als Alchemilla mollis bloeit, hangt er een diffuse gele waas over de plant. De bloemen zijn uiterst fijn van structuur. Vrouwenmantel is uitstekend te combineren met lavendel en Salvia x nemorosa Ostfriesland. De groengele bloemen zorgen ervoor dat de paarse bloemen van in dit geval lavendel en salvia extra sterk naar voren komen. Ook combineert Alchemilla goed met ( gele )rozen. 
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Alchemilla als bodembedekker?

De alchemilla is ook erg geschikt om als bodembedekker te gebruiken. Het is een snelle groeier wat betekent dat u vaak al binnen een jaar kunt genieten van een gesloten beplanting. Alchemilla sterft in de winter bovengronds af. In combinatie met groenblijvende hagen of andere planten is het zeker een aanrader!

Hoe plant u Alchemilla mollis?

Een volgroeide tuinplant wordt ongeveer 25 tot 30 centimeter hoog. De door ons geleverde potmaat is 9x9 cm. Wij adviseren 7 planten per vierkante meter. Alchemilla mollis groeit prima in de zon, maar doet het ook goed in de schaduw op elke normale tuingrond is.

Bij droog weer dompelt u de plant het beste even onder in een emmer water; de kluit kan zich vol zuigen; dit bevordert de aangroei van de tuinplant. Zet de tuinplant in het plantgat; vul rondom aan met grond en druk de plant stevig vast met je handen. Bij erg droog weer een paar keer sproeien zodat de plant goed kan wortelen.

Wat voor onderhoud heeft Alchemilla mollis nodig?

De eerste bloei van Alchemilla vindt plaats in juni. Na de eerste bloei kunt u een nabloei stimuleren door de uitgebloeide bloemen weg te knippen. Het verwijderen van de uitgebloeide bloemen bij de Alchemilla mollis is bovendien aan te bevelen, omdat vrouwenmantel zich kan uitzaaien. De bladeren van de Alchemilla mollis worden in de loop van de zomer iets minder mooi; als u de gehele zomer mooi blad wenst, kunnen de oudere bladeren steeds weggeknipt worden, tegelijk met het snoeien van de bloemen van de eerste bloei.

De tweede bloei begint zo in september. Deze bloemen hebben niet veel kans zaad te vormen; deze bloemen kunnen daarom gewoon aan de tuinplant blijven zitten. In het voorjaar haalt u de afgestorven bladeren weg zodat de plant snel weer nieuw blad maakt.


 

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.