Menu
Geen producten gevonden

Amelanchier arborea 'Robin Hill’

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in bomen
  • 0
Amelanchier arborea 'Robin Hill’

Een geliefde boom, een vroege bloeier met een smalle groeiwijze, die in elke tuin het voorjaar aankondigt met zijn schitterende witte bloesem.

Wat zijn de kenmerken van Amelanchier arborea 'Robin Hill'?

Amelanchier arborea 'Robin Hill' is een kleine boomvorm van de meer bekende Amelanchier lamarckii. De groei is meer opgaand en minder grillig dan bij de Amelanchier lamarckii. De Amelanchier arborea 'Robin Hill' groei eerst smal op, later vormt zich een bredere kroon. Omdat de boom niet zo groot wordt, is Amelanchier arborea 'Robin Hill' geschikt voor iedere tuin. Ook in een stadstuin komt deze boom tot zijn recht. De boom is verkrijgbaar als zuil welke van onderuit vertakt is, of als boomvorm. In april verschijnen de lichtroze tot helderwitte bloemen in trossen aan de takken. De bloemknoppen hebben een roze kleur. Na de bloei ontwikkeld het blad zeer snel. De bladeren hebben eerst een rosé kleur.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Er komen niet veel vruchten aan, maar de krenten zijn een genot voor veel vogels. In de herfst verkleurt het groene blad naar rood-oranje. In de winter verliest deze tuinplant zijn blad, maar dan valt het mooie silhouet van de grijsgekleurde vertakking en de bast van het boompje op.

Hoe plant u Amelanchier arborea 'Robin Hill’?

Geef Amelanchier arborea 'Robin Hill' een lichte standplaats in de zon of halfschaduw. Hoe warmer deze tuinplant staat, des te witter is de bloesem. Elke goed doorlaatbare bodem is geschikt. De grond mag niet te nat worden en de boom heeft wat kalk nodig. Zorg bij het planten voor een ruim plantgat, doe er wat aanplantgrond in, haal de Amelanchier arborea 'Robin Hill’ uit de pot en zet hem in het gat. Vervolgens vult u het gat op met aarde en drukt de grond met de voet stevig aan. Geef vervolgens nog een flinke scheut water zodat de aarde goed aanslempt.

Hoe moet u Amelanchier lamarckii 'Robin Hill’ snoeien?

Eventueel kunt u na de bloei de kroon iets uitdunnen om die een meer open structuur te geven. Meer snoei is niet noodzakelijk. De Krentenboom heeft van nature een erg fraaie en uitgesproken kroonvorm en is vaak al vrij los vertakt.

Welk onderhoud heeft Amelanchier lamarckii 'Robin Hill’ nodig?

Zorg ervoor dat de boom niet te nat staat; daar kan het oppervlakkig wortelgestel niet goed tegen. Er is weinig onderhoud aan de boom. Snoeien is alleen nodig indien gewenst. U kunt de boom in het voorjaar voorzien van wat extra voeding in de vorm van een organische mest. Deze strooit u rondom de stam over de bodem. Daarnaast kunt u wat compost of humus rondom de boom aanbrengen. Dit zorgt voor een luchtige bodem met een gezond bodemleven wat het wortelgestel van de boom ten goede komt.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De bloesem van het krentenboompje in het voorjaar.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.