Menu
Geen producten gevonden

Anemone hybrida 'Honorine Jobert'

Anemone hybrida 'Honorine Jobert'

Anemone hybrida 'Honorine Jobert' of in de volksmond ook wel herfstanemoon genoemd, is met zijn mooie, witte bloemen een prachtige herfstbloeier voor uw tuin.

Wat zijn de kenmerken van Anemone hybrida 'Honorine Jobert'?

Rond 1850 werd de Anemone hybrida ‘Honorine Jobert’ voor het eerst gevonden in een Franse tuin. Het betreft een kruising, vandaar de naam ‘hybrida’ of ‘x hybrida’. Waar het echt om draait is dat deze tuinplant volgens ons onmisbaar is. Deze anemonensoort is een van de beste varianten. In de maanden augustus tot en met oktober staat deze tuinplant opvallend mooi en uitbundig te bloeien met helderwitte bloemen met gele meeldraden in een groen hartje. Een voordeel van deze tuinplant is dat hij gaat bloeien in een periode dat veel andere vaste planten uitgebloeid zijn. In combinatie met de herfstkleuren van andere begroeiing levert dat wonderschone combinaties op.

Als na de bloei zich zaadpluisje vormen zorgt dat daarnaast ook nog voor een decoratieve aanblik. Deze tuinplant wordt niet hoger dan 100 cm en is daarmee een uitstekende borderplant, die mooi combineert met andere vaste planten; denk daarbij aan siergrassen of bijvoorbeeld Persicaria amplexicaulis. In de winter sterft de plant bovengronds af maar vormen de uitgebloeide stengels nog een mooi silhouet bij rijp of sneeuw.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 In het voorjaar loopt de anemoon snel uit en vormt ze grote bladeren. Een plant kan een flinke diameter bereiken van tussen de 50 en 100 centimeter. Vanaf de zomer ontwikkelt de herfstanemoon bloemstengels waardoor de plant meer hoogte krijgt. De bloemknoppen gaan open vanaf augustus.

Hoe plant u Anemone hybrida 'Honorine Jobert'?

De Anemone hybrida ‘Honorine Jobert’ is heel geschikt om op schaduwrijke plekken te planten maar ook in de zon doet deze plant het prima. Elke normale niet te droge tuingrond is geschikt. Zorg voor het planten wel dat de grond goed doorlaatbaar is. Er mogen geen harde lagen in zitten. Als u meer Anemone bij elkaar wilt zetten, adviseert Tuinplantenwinkel.nl 5 tuinplanten per vierkante meter.

Wanneer u een plantgat, iets groter dan de kluit, gegraven heeft, mengt u wat aanplantgrond door de aarde in het gat. Dat bevordert het aangroeiproces. Dompel tuinplanten vooraf met pot en al even onder in een emmer met water. Dan zuigen de haarwortels zich goed vol. Verwijder de pot en plaats de plant in het plantgat, vul het verder op met omliggende aarde en druk de grond met uw handen stevig aan. Geef daarna flink water en herhaal dit de komende periode enkele malen, zeker bij droogte!

De Anemone hybrida ‘Honorine Jobert’ vormt al snel flinke pollen met kruipende wortels. Als ze te veel gaan woekeren, kunt u ze gewoon lossteken en opnieuw planten.

Hoe moet u Anemone hybrida 'Honorine Jobert' snoeien?

In het vroege voorjaar knipt u voorzichtig oude plantendelen af; zorg ervoor dat u de nieuwe scheuten daarbij niet beschadigt. Verder is er geen snoei nodig, laat deze tuinplant zoveel mogelijk met rust. Hoe langer de plant over het algemeen staat, des te rijker de bloei zal zijn.

Wat voor onderhoud heeft Anemone hybrida 'Honorine Jobert' nodig?

Na de bloei is het verstandig om vóór de winter rond de voet van Anemone hybrida ‘Honorine Jobert’ een laagje afgevallen bladeren van ongeveer 5 cm te leggen. De bladeren vormen de winterjas voor planten. Ze beschermen de wortels tegen de ergste kou zodat de plant in het voorjaar zich snel kan ontwikkelen. De bladeren zorgen tevens voor een rijke humuslaag wat de plant uiteindelijk ten goede komt. Indien nodig kunt u wat organische mest strooien in het voorjaar, zoals bv. gedroogde koemestkorrels of culterra. Deze kunt u in onze webshop bestellen.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De bloemen van de Anemone 'Honorine Jobert' zijn een prachtig spel van gele meeldraden welke scherp contrasteren met de spierwitte bloembladeren.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.