Menu
Geen producten gevonden

Armeria maritima ‘Splendens’

  • Geplaatst op
  • Door Tuinplantenwinkel.nl
  • Geplaatst in vaste planten
  • 0
Armeria maritima ‘Splendens’

Bij het zien van deze plant zou je denken dat je met een siergrasje te maken hebt maar niets is minder waar. In dit blog lees je alles over de Armeria of Engels gras; van oorsprong tot onderhoud.

Wat zijn de kenmerken van Armeria maritima ‘Splendens’?

Armeria maritima ‘Splendens’ is een zoutminnende tuinplant die in de natuur veel voorkomt langs de Engelse kusten; vandaar de Nederlandse naam Engels gras en ook strandkruid. De tweede naam van de plant verwijst ook naar deze herkomst (maritima).

Je vindt deze plant echter ook hoog tussen de rotsen in de bergen en is daarom zeer geschikt in voegen tussen stapels stenen in de rotstuin. Het is een laagblijvende plant, die pollen vormt waar de roze bloemetjes op dunne steeltjes frivool bovenuit steken. Een echte bodembedekker is het niet.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Armeria maritima ‘Splendens’ is wintergroen en kan tegen temperaturen tot – 20 graden. De plant bloeit van mei tot september met roze bloemetjes, is onderhoudsvriendelijk en wordt ook vaak gebruikt als bodembedekker.

Door zijn zoutminnnende eigenschappen verschijnt deze tuinplant soms spontaan langs de snelweg, als er in de winter veel zout is gestrooid. Het maakt deze plant ook geschikt voor een tuin dicht bij de kust. Daar voelt deze tuinplant zich misschien zelfs wel nog meer op zijn gemak.

Hoe plant u Armeria maritima ‘Splendens’?

Armeria maritima ‘Splendens’ geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats. Elke matig voedzame en lichte vochtige bodem is geschikt; ook een zilte bodem, bijvoorbeeld aan de kust. Tuinplantenwinkel levert de planten in een pot en adviseert negen planten per vierkante meter.

Maak voor het planten de bodem eerst goed los; ook de dieper liggende bodemlagen. Verdeel de potjes over het aan te planten gedeelte van de border. Maak met een schep een plantgat dat iets groter is dan het potje. Doe eventueel wat aanplantgrond in het plantgat (Tuinplantenwinkel heeft dit ook in het assortiment). Dompel de tuinplant met pot even in een emmer water, zodat de wortels zich goed volzuigen, maak het potje los, en zet de plant in het gat. Zorg ervoor dat de plant met de bovenzijde van de kluit ongeveer gelijk staat met het grondniveau in uw tuin. Vul aan met omliggende aarde en druk de grond met uw handen stevig aan.

Zet alle plantjes zo in de border en geef tenslotte nog wat water.

Hoe moet u Armeria maritima ‘Splendens’ snoeien en onderhouden?

Na de bloei kunt u de stengels van Armeria maritima ‘Splendens’ wegknippen; dit bevordert de aanmaak van nieuwe bloemetjes. Haal onkruid tussen de planten weg als de planten nog niet zijn uitgegroeid zodat ze goed aangroeien en aansterken.

Engels gras heeft de neiging om na een aantal jaren naar boven te komen; de zode moet dan wat aangedrukt worden of zelfs even weer wat dieper worden neergezet. Na enkele jaren wordt de kern van de plant wat dor en kaal. Het is aan te bevelen de plant dan aan het einde van de winter/begin voorjaar uit de grond te halen, de jonge scheuten eraf te scheuren en deze opnieuw uit te planten. Om de bloei te bevorderen kunt u in het voorjaar een kaliumrijke meststof geven.

Engels gras kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Binnen 2 tot 4 dagen wordt de bestelling geleverd. Tevens krijgt u bij ons aangroeigarantie.

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: In bloei laat deze plant zien dat het geen echt siergras is. Armeria bloeit het rijkst in het voorjaar en in groepen aangeplant is de felroze bloemkleur niet te missen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.