Menu
Geen producten gevonden

Astilbe hybride ‘Fanal’

Astilbe hybride ‘Fanal’

De granaatrode kleur van Astilbe hybride 'Fanal' steelt de show in elke tuin en combineert heel fraai met andere bloeiende, vaste planten.

Wat zijn de kenmerken van Astilbe hybride 'Fanal'?

Astilbes zijn makkelijke tuinplanten. Oorspronkelijk komen ze voor in Oost- Azië en Noord-Amerika. Astilbe hybride 'Fanal' is het resultaat van kruisingen tussen verschillende soorten (hybriden). De Astilbe ‘Fanal’ wordt ook verhandeld onder de naam Astible x arendsii ‘Fanal’. De x geeft hierbij aan dat het om een kruising gaat. De Nederlandse naam van Astilbe is spirea.

Het samengestelde donkergroene blad met een gekartelde rand, lijkt wat op dat van een varen. In het voorjaar loopt het blad van deze spirea uit met rode tinten waarna het blad groen kleurt richting de zomer. Het blad valt in de winter af.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Alhoewel het blad zeker een reden is om te kiezen voor deze tuinplant is vooral de bloei niet te missen. Van juni tot en met september bloeit deze tuinplant met heel kleine bloemetjes die samen een rode bloemenpluim vormen. Vooral in groepen komen de pluimen goed tot hun recht. Maar ook een enkele Astilbe is mogelijk.

Hebt u een vijver? Deze tuinplant is ook uitermate geschikt als oeverplant. Daarnaast staan de bloemen prachtig in een bloemboeket. Astilbe hybride 'Fanal' is winterhard. Ze groeit het liefst in de halfschaduw. Als u deze plant in de zon wilt planten geeft u deze plant het liefst een vochtige standplaats. Anders bestaat er een kans dat het blad in de zon verbrand met bruine bladranden tot gevolg.

Hoe plant u Astilbe hybride 'Fanal'?

Geef Astilbe hybride 'Fanal' liefst een halfbeschaduwde of schaduwrijke standplaats. In de zon is de kans op verdroging van het blad groter en blijven de bloemaren minder lang mooi. Elke kalkrijke of zure neutrale vochthoudende bodem is geschikt.

Zorg ervoor dat de grond goed voorbewerkt wordt. Dit betekent: goed doorlaatbaar maken, aanplantgrond/compost bij het planten toevoegen, en de grond moet vochtig zijn maar niet té nat. Tuinplantenwinkel.nl adviseert 5 tuinplanten per m2. Nadat de plantgaten gegraven zijn en aanplantgrond is toegevoegd, haalt u de planten voorzichtig uit de pot, dan zet u ze in de gaten, die vult u op met aarde, die u stevig met de hand aandrukt.

Hoe moet u Astilbe hybride 'Fanal' snoeien?

Als bladeren geel of bruin worden, kunt u die het beste wegknippen. Uitgebloeide bloemen kunnen verwijderd worden maar dat is niet noodzakelijk. In de winter zijn de uitgebloeide pluimen soms nog een mooi gezicht. Soms leidt snoei na de bloei tot een herbloei maar zeker is dat niet. In het vroege voorjaar kunt u de spirea tot de grond afknippen.

Hoe onderhoud en verzorgt u Astilbe hybride 'Fanal'?

Zorg dat de grond nooit uitdroogt. Als u wat oude plantenresten rond de voet van deze tuinplant aanbrengt, wordt de grond voldoende vochtig gehouden. Strooi af en toe wat organische mest bij de Astilbe. De Astilbe hybride 'Fanal' heeft een kruipend wortelgestel (wortelstok). Het is af en toe nodig om de plant te scheuren.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De dieprode bloemaren van de Astilbe zorgen voor flink wat kleur in uw tuin.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.