Menu
Geen producten gevonden

De gele trompetbloem of Campsis radicans 'Flava’

De gele trompetbloem of Campsis radicans 'Flava’

Deze tuinplant is een aanrader, als u op zoek bent naar een kleurrijke klimplant met een exotisch uiterlijk voor een muur, schutting of pergola.

Wat zijn de kenmerken van Campsis radicans 'Flava’?

Campsis op trompetbloem is een sterk groeiende klimplant die oorspronkelijk groeit in het zuidwesten van Noord-Amerika. De bloemen zijn de voornaamste reden waarvoor de plant wordt geplant. Eind juli verschijnen er grote trompetvormige, gele bloemen met een oranje waas aan Campsis radicans 'Flava’. Door de vorm van de bloem wordt de klimplant ook wel ‘Trompetklimmer’ of ‘Trompetbloem’ genoemd. Deze tuinplant groeit snel en kent een uitbundige bloei tot en met september. In de winter verliest deze tuinplant zijn blad.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct
 

Het is een zelf hechtende klimmer, die wel af en toe wat extra ondersteuning kan gebruiken. Meestal zijn de hechtwortels niet sterk genoeg om het gewicht van de takken en het blad te dragen. Wanneer er een gevel, muur of schutting is om langs te klimmen, kunt u de ranken leiden en vastbinden. De bloemen verschijnen aan het uiteinde van de nieuwe scheuten die zich vanaf het voorjaar vormen. De nieuwe scheuten bereiken een lengte van ongeveer 1 meter voordat de bloemknoppen verschijnen. Door die lengte heeft de klimplant een behoorlijke groeiruimte nodig. Houdt hier rekening mee bij het planten.

 

Op Tuinplantenwinkel.nl vindt u deze plant in twee uitvoeringen. De standaard variant heeft bij aankoop een lengte van tussen de 40 en 80 centimeter. Bekijk voor de exacte maat de informatie van het product. Daarnaast is er een grotere XL-versie met een leverhoogte van 150/175 cm in het assortiment.

Hoe plant u Campsis radicans 'Flava’?

Geef Campsis radicans ‘Flava’ een warme, beschutte standplaats in de zon of halfschaduw; een patio of tegen een zuidmuur is bijvoorbeeld een prima plek. Elke voedselrijke bodem is geschikt. Zorg wel dat de grond eerst goed losgemaakt wordt; zorg dat de harde lagen eruit zijn, zodat er geen water op blijft staan. Deze klimplant wordt solitair geplant. Als u weet waar u gaat planten, graaft u daar een plantgat, dat wat groter is dan de kluit in de pot. Dan doet u wat aanplantaarde in het gat om het aangroeien te stimuleren. Dompel de tuinplant met pot en al onder in een emmer water, zodat de wortels zich goed vol kunnen zuigen.

Verwijder de pot en plaats de plant in het gat. Met omliggende aarde vult u het gat verder op en met beide handen drukt u deze aarde stevig aan. Geef daarna water en zorg dat de nieuwe tuinplant in de komende weken niet uitdroogt. Door het plaatsen van een rek of het spannen van een draad langs bv de muur, zorgt u dat de klimmer zich goed kan hechten.

Hoe moet u Campsis radicans 'Flava’ snoeien en onderhouden?

Door de groeikracht van de trompetklimmer is het verstandig om hem goed te snoeien. Bepaal bijvoorbeeld een aantal hoofdtakken die u vastbindt aan de muur of pergola. De zijscheuten die in het voorjaar groeien en bloeien aan het uiteinde, snoeit u aan het begin van het voorjaar terug tot kort op de hoofdtak. Op die manier blijft de plant mooi van vorm en heeft u altijd een rijkbloeiende plant.

De Campsis radicans ‘Flava’ is wat vorstgevoelig bij zeer strenge vorst. Om die reden kunt u de plant in de eerste jaren na aanplant het beste afdekken bij een strenge vorstperiode (kouder dan -10 graden Celsius). Bij een oudere plant is dat minder snel nodig. Jonge ranken kunt u het beste vastbinden, terwijl de luchtwortels van oude, houterige stengels zelf hechten en alleen wat steun nodig hebben. Geef in het voorjaar wat mest (koemestkorrels of organische mest).

Campsis radicans ‘Flava’ kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Binnen 2 tot 4 dagen wordt de bestelling geleverd. Tevens krijgt u bij ons aangroeigarantie. 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: Aan deze jonge scheut verschijnen in de zomer de trompetvormige bloemen. De bloemen staan in trossen bijeen en komen een voor een open.

Reacties

 1. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste G,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de gele trompetbloem of Campsis radicans 'Flava'.

  De Campsis (Trompetklimmer) heeft de eigenschap dat hij onder de grond worteluitlopers kan maken. De ene keer doet hij dit bijna niet, een andere keer juist heel erg.

  Wanneer u de plant uit de grond verwijdert, kunnen er altijd een aantal van deze uitlopers zitten. Deze worteluitlopers vinden hun weg naar boven en gaan dan blad vormen.

  De enige manier is om deze scheuten met zoveel mogelijk wortel weg te halen. Als er een stukje wortel blijft zitten, kan de plant opnieuw gaan uitlopen.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 2. G vermeulen G vermeulen

  Wij hebben een trompetklimmer, staat al een aantal jaren andere plant. trompet hadden we uitgegraven maar komt nu helemaal terug. Hoe krijg ik hem helemaal weg

 3. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Het kan inderdaad zijn dat de trompetbloem ondergronds uitlopers maakt. Als u dit wilt voorkomen is de beste methode om rondom de klimplant een wortelbegrenzer aan te brengen zoals bij een bamboe. Dit voorkomt dat de wortels uitlopen naar ongewenste plekken. U kunt de opkomende scheuten ook blijven verwijderen door deze uit te trekken.

 4. Anneke Rakhorst Anneke Rakhorst

  Ik heb een prachtige oranje trompetbloem klimplant , alleen is het probleem dat hij onder de grond doorwortelt en er dus heel veel nieuwe s heuten in mijn gazon opkomen. Wat kan ik hieraan doen?

 5. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  De campsis kunt u in een pot laten staan, dat is geen probleem. Let wel op dat als het u de potten bij een vorstperiode af moet dekken omdat de wortel zou kunnen bevriezen.

  Verder mag u de plant in maart snoeien want hij bloeit elk jaar op de nieuwe scheuten die hij maakt dus dat komt goed.

  Verder kunt u de plant het beste mesten in het voorjaar zodat hij op kleur blijft en weer mooie scheuten maakt met veel bloemen.

  Succes.

 6. Ada Ada

  Ik heb in de tuin twee potten met een trompetbloem op Halfstam. Ze hebben uitbundig gebloeid met veel oranje bloemen. Nu worden de bladeren wat geel en zijn er geen bloemen meer. Er zijn best wel flinke uitlopers inmiddels. Wanneer moet ik die terug snoeien en hoe ver? En wanneer mest geven en welke? Ze kunnen in de winter toch buiten blijven staan?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.