Menu
Geen producten gevonden

De groene tuilen van Skimmia japonica ‘Finchy’

De groene tuilen van Skimmia japonica ‘Finchy’

Deze groenblijvende heester siert de tuin de hele winter met frisgroene tuilen. Op een halfbeschaduwde plek in de tuin komt hij het beste tot zijn recht.

Wat zijn de kenmerken van Skimmia japonica ‘Finchy’?

Skimmia’s zijn onder te verdelen in mannelijke en vrouwelijke planten. De Skimmia japonica ‘Finchy is een mannelijke variant. Dit houdt in dat de plant wel bloemen maakt maar geen bessen. De bloei zelf valt in het vroege voorjaar. Toch is het niet de bloei zelf maar de bloemknoppen die deze plant zijn sierwaarde geven. Deze tuinplant begint in september met het vormen van vrij kleine, lichtgroene tot crèmekleurige bloemknoppen die in pluimen bijeen staan. Deze bloemknoppen openen zich in het voorjaar tot prachtige, witte bloemtrossen die heerlijk fris geuren.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Skimmia japonica ‘Finchy’ heeft lancetvormige, donkergroene bladeren die in rozetten rondom stevige stengels staan. Deze tuinplant is een compacte, groenblijvende heester die als volwassen plant een hoogte van ongeveer 100 centimeter bereikt. De tuinplant is dan ook zeer geschikt voor uw balkon of terras, maar wordt ook vaak gebruikt als solitair in de border of zelfs als vakbeplanting in de grotere tuinen.

Hoe plant u Skimmia japonica ‘Finchy’?

Skimmia japonica ‘Finchy’ wordt door Tuinplantenwinkel geleverd in een pot waardoor u deze plant het hele jaar door kan kopen en planten. Skimmia is van nature een bosplant en vraagt daarom een standplaats in de halfschaduw in een voedzame, goed waterdoorlatende, humusrijke, lichtzure bodem.

Maak een plantgat dat wat groter is dan de pot, strooi flink wat turf in het gat en meng met de aarde. Dompel de tuinplant met pot in een emmer water, zodat de wortels zich goed volzuigen. Zet de plant in het gat, schep er de omliggende aarde bij en druk de plant met uw voet stevig aan. Zorg ervoor dat er geen bergje ontstaat rondom de stam. Geef bij droge weersomstandigheden de eerste weken af en toe wat extra water.

Hoe moet u Skimmia japonica ‘Finchy’ snoeien en onderhouden?

Zorg ervoor dat uw plant op het balkon of terras niet de hele dag in de zon staat: wit verkleurende bladranden zijn een goede aanwijzing voor teveel zon. Strooi af en toe weer turf rond de plant, omdat deze het best gedijt in een lichtzure, humusrijke grond. Turf zorgt er ook voor dat de bodem het vocht goed vast houdt.

Geef de tuinplant in een pot regelmatig water, zorg wel dat overtollig water door gaten in de bodem van de pot weg kan vloeien. Na een paar jaar is het aan te raden de Skimmia japonica ’Finchy’ een keer te verpotten. Haal de oude potgrond zo goed mogelijk weg en vul aan met nieuwe potgrond vermengt met flink wat turf. De potgrond stevig aandrukken en tot een paar cm onder de potrand, zodat u weer gemakkelijk water kunt geven.

Ook de Skimmia’s in de border waarderen extra turf rond de stam van de tuinplant. Als de bladeren lichter worden, is dit een seintje om de tuingrond met turf weer wat zuurder te maken. Geef ook wat extra vaste of vloeibare voeding bij de bloei in het voorjaar.

Snoeien hoeft bijna nooit, omdat de Skimmia japonica ‘Finchy’ een langzame groeier is. Na de bloei kunnen oude bloemen verwijderd worden. Om de compacte vorm van de tuinplant te behouden, kunt u de oudste takken wegsnoeien en de jongste topjes een klein stukje terugnemen meteen na de bloei.

Skimmia ‘Finchy’ kopen in onze webshop bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Binnen 2 tot 4 dagen wordt de bestelling geleverd. Tevens krijgt u bij ons aangroeigarantie.

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De bloemknoppen hebben een frisgroene kleur en staan in pluimen bij elkaar.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.