Menu
Geen producten gevonden

De hemelsblauwe bloemen van de Delphinium ‘Blue Bird’

De hemelsblauwe bloemen van de Delphinium ‘Blue Bird’

De Nederlandse naam voor deze overbekende tuinplant is ‘Ridderspoor’. De opvallende bloeiwijze in de vorm van een aar zorgt voor speelse en decoratieve accenten in uw tuin.

Wat zijn de kenmerken van Delphinium pacific ‘Blue Bird’?

Het meest opvallende aan de Delphinium pacific ‘Blue Bird’ is de aarvormige bloeiwijze. De aar bevat prachtige gentiaan-blauwe bloemen met een wit hart en steekt flink boven het groene blad uit. De bloei begint in de vroege zomer. Wanneer u uitgebloeide aren verwijdert, bloeit deze tuinplant soms wel tot aan de herfst. In de winter sterft Delphinium pacific ‘Blue Bird’ boven de grond af. In de volgende zomer zal hij in juni dan weer uitlopen.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Verder zaait ridderspoor zich zelf uit en ontstaan er spontaan nieuwe plantjes. Wanneer hier en daar een Delphinium pacific in uw border geplant wordt, geeft dat een mooi effect. Wanneer er meer bij elkaar geplant worden, raadt Tuinplantenwinkel 5 planten per m2 aan. De bloemen van deze tuinplant staan mooi in een vaas. Dan nog een waarschuwing; Delphinium pacific ‘Blue Bird’ is giftig voor planteneters.

Hoe plant u Delphinium pacific ‘Blue Bird’?

Geef Delphinium pacific ‘Blue Bird’ een wat beschutte standplaats in de zon, liefst op een vochtige niet te natte humusrijke bodem. Elke grondsoort is geschikt. Zorg voor een goed doorlaatbare bodem, door de grond los te maken. Verdeel de potjes over de border en graaf op die plaatsen een plantgat, net iets groter dan de kluit; om het aangroeiproces te bevorderen, kunt u wat aanplantaarde toevoegen. Dompel voor het planten de tuinplanten in een emmer water, verwijder daarna de potjes en plaats de plant in het gat. Vul het plantgat verder op met omliggende aarde, druk die met de hand goed aan en geef wat water. Herhaal dit enkele malen, zeker bij droog weer.

Hoe moet u Delphinium pacific ‘Blue Bird’ snoeien en onderhouden?

Snoeien is niet nodig. U kunt de bloeiperiode van de ridderspoor wel verlengen door de stengels met uitgebloeide aren af te knippen. De Delphinium pacific ‘Blue Bird’ zal vervolgens nieuwe bloemstelen ontwikkelen. Geef de plant in het voorjaar wat extra voeding in de vorm van een organische meststof. Dit bevordert de groei.

Door de lengte en het gewicht van de bloemen willen de bloemstengels van deze tuinplant wel eens omvallen. U kunt deze het beste ondersteunen met bamboestokken. Deze plaatst u in het voorjaar rondom de plant. Na een paar jaar kunt u ridderspoor het beste verplanten. Zo houdt u de plant jong en vitaal. Uit de zaden die de plant ieder jaar maakt ontspruiten soms nieuwe jonge planten. De meest gezonde exemplaren kunt u uitplanten. Verwijder de rest zodat deze goed uit kunnen groeien. Het is mogelijk dat de nieuwe zaailingen in een andere kleur zullen bloeien.

Ridderspoor kopen in onze webshop bij www.Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Binnen 2 tot 4 dagen wordt de bestelling geleverd. Tevens krijgt u bij ons aangroeigarantie.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De bloemen van deze aar staan nog in de knop. De blauwe kleur begint al zichtbaar te worden.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.