Menu
Geen producten gevonden

De Japanse Anemone tomentosa ‘Robustissima’

De Japanse Anemone tomentosa ‘Robustissima’

Op zoek naar een rijkbloeiende vaste plant voor de halfschaduw? Dan is deze Anemone tomentosa ‘Robustissima’ een echte aanrader. De plant geeft een uitbundige roze bloei in de vroege herfst.

Wat zijn de kenmerken van Anemone tomentosa ‘Robustissima’?

Anemone tomentosa ‘Robustissima’ komt in de natuur zowel hoog in de bergen op alpenweides als in bossen op zeeniveau voor. Deze niet groenblijvende, goed winterharde tuinplant bloeit al in juli uitbundig met grote roze bloemen en gaat daar mee door tot begin september. Hoewel de Nederlandse naam Herfstanemoon is bloeit deze soort iets eerder en met grotere bloemen dan de andere variëteiten. Omdat zich stevige stengels ontwikkelen is deze tuinplant ook zeer populair als snijbloem. De bloemen zijn echter helaas kort houdbaar; de zaaddozen iets langer. De soort ‘Robustissima’ wordt uiteindelijk 90 cm hoog en kan daardoor wat meer naar achter in de border staan en door zijn voorkeur voor een iets beschaduwde plaats ook onder hogere bomen en heesters. De herfstanemoon is goed te combineren met Persicaria amplexicaulis soorten.


 Bekijk ons aanbod en bestel direct
 

Hoe plant u Anemone tomentosa ‘Robustissima’?

Anemone tomentosa ‘Robustissima’ voelt zich het best thuis in een humusrijke, voedzame bodem, die niet te droog is. Tuinplantenwinkel levert de Herfstanemoon in pot waardoor deze het hele jaar door te planten is. Voor vakbeplanting adviseren we vijf planten per vierkante meter.

Maak de grond eerst goed los; ook de eventueel dieper liggende lagen. Verdeel de tuinplanten met potjes over het stuk aan te planten border. Maak met een schepje een plantgat dat iets groter is dan de pot van de plant. Strooi eventueel wat aanplantgrond in het gat. Tuinplantenwinkel.nl heeft dit ook in het assortiment. Dompel de plant met pot even in een emmer water, zodat de kluit zich goed vol kan zuigen. Verwijder de pot en zet de plant in het plantgat; vul aan met omliggende aarde en druk met uw handen de grond stevig aan. Doe dit zo met alle planten en geef tenslotte nog een keer water. Bij heel droge omstandigheden nog een paar keer extra sproeien.

Hoe moet u Anemone tomentosa ‘Robustissima’ snoeien en onderhouden?

De eerste jaren heeft deze tuinplant weinig verzorging nodig. Verwijder in het vroege voorjaar de boven de grond uitstekende plantenresten en verwijder het onkruid. Geef eventueel een handje kalk.

Als Anemone tomentosa ‘Robustissima’ na enkele jaren teveel wortels heeft gevormd, kunt u hem in het voorjaar inperken door er met een schop een stuk af te steken of te scheuren. Deze stukken kunnen elders in de tuin opnieuw geplant worden. De plant heeft soms de neiging om te woekeren waarbij er verderop een nieuwe bladrozet gevormd wordt. Deze kunt u in het voorjaar gemakkelijk afsteken en verwijderen of ook opnieuw elders planten. Knip in het laatste geval de bladeren in zijn geheel af. De plant kan hierdoor goed herstellen en aangroeien.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De bloemen van de Japanse anemoon staan bovenaan stevige stengels. Een stengel geeft tientallen bloemen die om beurten bloeien.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.