Menu
Geen producten gevonden

De paarse aren van Liatris spicata ‘Kobold’

De paarse aren van Liatris spicata ‘Kobold’

De Liatris spicata ‘Kobold’ is een vaste plant met opgaande aren die niet van onder naar boven, maar van boven naar onder bloeien. Lees hier wat deze plant zo bijzonder en waardevol maakt.

Wat zijn de kenmerken van Liatris spicata 'Kobold'?

De Liatris spicata 'Kobold' is een gemakkelijke, winterharde en bladverliezende tuinplant. Het is van oorsprong een prairieplant. De plant is eenmaal aangeworteld erg droogtetolerant. Opvallend zijn de aar-vormige bloemen. Spicata is Latijn voor aarvormig. Tijdens de bloei, die duurt van juli tot in augustus, verschijnen eerst de knoppen. Die beginnen daarna van boven naar beneden paars te bloeien. Dat betekent dat de uitbloei aan de bovenkant van de aar start, wat in de plantenwereld niet veel voorkomt.

Bekijk ons aanbod en bestel direct
 

De stengels worden rond de 60 centimeter lang en zijn bezet met bladeren die langwerpig van vorm zijn; ze lijken wel wat op gras. De bloemen van de Liatris spicata 'Kobold' kunnen als snijbloem gebruikt worden. Ze staan mooi in een boeket en zijn lang houdbaar. Het is een tuinplant die door zijn rechte verticale vorm mooi combineert met andere bloeiende vaste planten. De Liatris spicata ‘Kobold’ is in trek bij vlinders, hommels en bijen. De plant zorgt dus voor een levendig schouwspel.

Hoe plant u Liatris spicata 'Kobold'?

Wij leveren deze tuinplant in een pot van 9x9 cm. Het is daardoor mogelijk om de Liatris spicata 'Kobold' het hele jaar door te planten. Voor de plant is het echter beter om deze tussen maart en september te planten. De knollen zijn bij jonge planten, zeker in natte winters, gevoelig voor rotting. Eenmaal goed aangeworteld vormt dit geen probleem meer en is het een van de meest gemakkelijke tuinplanten.

Zorg voor een zo zonnig mogelijke standplaats. Wanneer u gaat planten, moet de bodem vooraf goed doorlatend gemaakt worden. Maak hiervoor de grond goed los. Doe daarna aanplantgrond in het plantgat en vermeng deze met de aarde.

Voordat u gaat planten dompelt u de Liatris met pot in een emmer water zodat de kluit goed vochtig is. Haal vervolgens de tuinplant uit de pot en zet hem in het plantgat. Voeg aarde toe en druk die met de hand goed aan. Tuinplantenwinkel.nl adviseert zeven tuinplanten per vierkante meter. De Liatris spicata kunt u gemakkelijk zelf vermeerderen door na de bloei een deel van de plant af te ‘scheuren’ en dat op een andere plaats aan te planten.

Hoe moet u Liatris spicata 'Kobold' snoeien en wat voor onderhoud is er nodig?

Als u de uitgebloeide bloemen weg knipt, bestaat de kans dat de Liatris spicata 'Kobold' nog een keer gaat bloeien. Verder is snoeien niet nodig. In de herfsttuin staat deze uitgebloeide tuinplant nog een tijdje decoratief. Na de winter kunt u de verdorde delen van de plant wegnemen, waarna de plant opnieuw zal uitlopen.

Liatris spicata kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl wordt uw lampenpoetser met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen alles om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Binnen 2 tot 4 dagen wordt de bestelling geleverd. Tevens krijgt u bij ons aangroeigarantie.

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: Deze bloemaar staat bijna in bloei. De bovenste knoppen beginnen al goed te zwellen en kleuren paars.

Reacties

 1. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Hendriks,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Liatris spicata 'Kobold'.

  De Liatris heeft een sterke opgaande groeivorm met paarse aren in de zomer. Door deze plant te combineren met een plant die een wat lossere groeiwijze heeft, komt deze Liatris spicata 'Kobold' vaak nog beter tot zijn recht. U kunt dan denken aan een Geranium soort, Calamintha of bijvoorbeeld een Sedum soort. Ook met siergrassen zoals de Pennisetum combineert de Liatris erg goed.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 2. Hendriks Hendriks

  Welke vase plant staat mooi bij liatris spicata?
  Ik wil deze namelijk in een border plaatsen. Maar weet niet hoe te combineren.

 3. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste B. Maat,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Liatris spicata 'Kobold'.

  Het beste kan dit in de wintermaanden gebeuren als de plant in rust is. (nov-dec-jan-feb). Mits het op dat moment niet vriest tenminste.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 4. B Maat B Maat

  Goede middag, welke tijd van het jaar kan ik latris spicata het beste vermeerderen, dmv van scheuren.
  met vriendelijke groet Ben Maat

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.