Menu
Geen producten gevonden

De prachtige Echinacea purpurea ‘Green Jewel’

De prachtige Echinacea purpurea ‘Green Jewel’

De plant bloeit in de zomer en najaar met surrealistische, lichtgroene bloemen. Lees hier alles over de groene zonnehoed.

Wat zijn de kenmerken van Echinacea purpurea ‘Green Jewel’?

Echinacea purpurea ‘Green Jewel’ is een cultivar van de gewone zonnehoed, die oorspronkelijk op de prairies in Noord- Amerika groeit. De indianen kauwden er op; de plant stond bij hen bekend om zijn positieve werking op het immuunsysteem. Het is een sterke tuinplant die, zoals de naam al zegt, opvalt door de groene bloemen. De bloei begint in juli en duurt tot in de herfst. De bloemen trekken veel vlinders en bijen aan. Als u de uitgebloeide bloemen niet afknipt, staan die in de winter nog heel decoratief tussen de andere borderplanten.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Wanneer er een groepje Echinacea purpurea ‘Green Jewel’ planten tussen andere gelijktijdig bloeiende tuinplanten staat, geeft dat een mooi effect. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie met tuinplanten die een aarvormige bloeiwijze hebben (liatris, agastache en salvia). Daarnaast combineert deze groene zonnehoed erg fraai met siergrassen.

Hoe plant u Echinacea purpurea ‘Green Jewel’?

Wanneer u een aantal van deze tuinplanten bij elkaar wilt zetten, adviseert Tuinplantenwinkel 7 planten per m2. Geef Echinacea purpurea ‘Green Jewel’ een zonnige standplaats in een voedzame, licht vochtige, kalkrijke bodem. Natuurlijk moet de grond luchtig en goed doorlaatbaar gemaakt worden voordat u gaat planten. Er mogen geen harde lagen meer in zitten. De echinacea wordt in standaard potten van 9 x 9 cm geleverd.

Na het goed los maken en verrijken van de bomen kunt u aan de slag. Bepaal eerst waar u ze wilt planten, door de plantjes op die plek neer te leggen. Dan graaft u met een schepje plantgaten net iets groter dan de potjes. Om het aangroeien te bevorderen kunt u wat aanplantaarde in het plantgat doen. Dompel de tuinplanten met pot en al even onder in een emmer water, verwijder daarna de potjes en zet ze in de gaten. Vul met de omliggende aarde de gaten verder op en druk met beide handen de grond goed aan. Geef na het planten nog wat water en zorg dat grond de komende dagen zeker niet uitdroogt.

Hoe moet u Echinacea purpurea ‘Green Jewel’ snoeien en onderhouden?

Snoeien is niet nodig. Om de bloei te bevorderen kunt u uitgebloeide bloemen verwijderen. De laatste bloemen kunt u aan de tuinplant laten staan. In de winter blijven de verdorde bloemhoofden lang staan en zorgen soms voor fraaie beelden. Echinacea purpurea ‘Green Jewel’ kunt u het beste na een jaar of drie ‘scheuren’. Dan haalt u de plant na de bloei met wortelstok en al uit de grond en breekt u een gedeelte van de plant af. De delen van de plant u dan opnieuw en ze zullen uitgroeien tot een mooie nieuwe ‘Green Jewel’. Geef verder af en toe wat mest (koemestkorrels of kunstmest) en strooi indien de grond dat vraagt wat kalk.

Echinacea purpurea ‘Green Jewel’ kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Binnen 2 tot 4 dagen wordt de bestelling geleverd. Tevens krijgt u bij ons aangroeigarantie.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De groene bloemen van de Echinacea purpurea 'Green Jewel' zijn een streling voor het oog.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.