Menu
Geen producten gevonden

De witte Echinacea purpurea: 'White Swan'

De witte Echinacea purpurea: 'White Swan'

De roze zonnehoed is een bekende verschijning. Er is ook een prachtige wit-bloeiende variant met dezelfde grote bloemen. De letterlijk vertaalde naam ‘witte zwaan’ is niet misplaatst.

Wat zijn de kenmerken van Echinacea purpurea 'White Swan'?

Echinacea purpurea is een plant die oorspronkelijk op de prairies in Noord- Amerika groeit. De indianen kenden de positieve werking op het immuunsysteem en kauwden er daarom op. Echinacea purpurea 'White Swan' vormt een soort pollen en heeft een opgaande groeiwijze. De bladeren zijn groen, wat ovaal en smal van vorm. De ‘White Swan’ bloeit met witte bloemen, waarvan de blaadjes rond het oranjegroene hart afhangen. De bloei begint in juli en duurt tot in de herfst. De bloemen trekken vlinders en bijen aan. Als u de uitgebloeide bloemen niet afknipt, staan die in de winter nog heel decoratief.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Echinacea purpurea 'White Swan’ is een sterke tuinplant; is winterhard, verdraagt enigszins droogte en kan goed tegen (zee)wind. Wanneer U Echinacea purpurea 'White Swan' combineert met andere gelijktijdig witbloeiende tuinplanten en siergrassen, geeft dat een mooi effect. De tuinplant wordt uiteindelijk ruim 70 centimeter hoog. De witte, margrietachtige bloemen zijn geschikt om in een boeket te verwerken.

Hoe plant u Echinacea purpurea 'White Swan'?

Wanneer u een aantal van deze tuinplanten bij elkaar wilt zetten, adviseren we zeven planten per vierkante meter te gebruiken. Als u de plant wilt combineren in kleine groepen tussen bijvoorbeeld siergrassen dan zijn groepen van 3 voldoende voor een flinke bos. Geef Echinacea purpurea ‘White Swan’ een (half)zonnige standplaats in een voedzame, kalkrijke bodem. Als de bodem niet kalkrijk is kunt u kalk strooien in de wintermaanden.

Natuurlijk moet de grond luchtig en goed doorlaatbaar gemaakt worden, voordat u gaat planten. Er mogen geen harde lagen meer in zitten. De tuinplanten worden in potjes van 9 x 9 centimeter geleverd.

Eerst bepaalt u waar ze geplant gaan worden, door de plantjes op die plek neer te leggen. Dan graaft u met een schepje plantgaten net iets groter dan de potjes. Om het aangroeien te bevorderen kunt u wat aanplantgrond in het plantgat doen. Dompel de tuinplanten met pot en al even onder in een emmer water, verwijder daarna de potjes en zet ze in de gaten. Vul met de omliggende aarde de gaten verder op en druk met beide handen de grond goed aan. Geef na het planten nog wat water en zorg dat grond de komende dagen zeker niet uitdroogt.

Hoe moet u Echinacea purpurea ‘White Swan’ snoeien en onderhouden?

Snoeien is geen noodzakelijkheid voor deze plant. Om de bloei te bevorderen kunt u uitgebloeide bloemen verwijderen. De laatste bloemen kunt u aan de tuinplant laten staan. Echinacea purpurea ‘White Swan’ kunt u het beste na een jaar of drie á vier ‘scheuren’. De plant wordt dan na de bloei met wortelstok en al uit de grond genomen, waarna vervolgens een gedeelte van de plant met een scherpe schop afgestoken wordt. De beste delen van de tuinplant zet u opnieuw in de border. Die zullen uitgroeien tot mooie, nieuwe ‘White Swan’ planten.

Geef in het voorjaar wat mest (koemestkorrels of kunstmest) en strooi, indien de grond dat vraagt, wat kalk.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De witte bloemen van de echinacea zijn in deze border gebruikt in combinatie met de gele talrijke bloemen van rudbeckia. Het is leuke is dat de planten nauw verwant zijn aan elkaar.

Reacties

 1. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Miriam,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Witte Echinacea purpurea.

  Dat kan, maar u moet er rekening mee houden dat de plant in pot tijdens warme droge periodes meer water moet krijgen dan planten in de volle grond.

  Daarnaast overwintert de Echinacea onder de grond, dus in de winter ziet u niks staan in de pot. Verder zijn alle planten in pot gevoeliger voor de vorst dan dat ze in de volle grond staan.

  U kunt ze ook in de pot zetten zolang ze bloeien en eventueel daarna een plekje in de tuin geven.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.