Menu
Geen producten gevonden

Hosta sieboldiana ‘Elegans'

Hosta sieboldiana ‘Elegans'

Hosta sieboldiana ‘Elegans' is een decoratieve bladplant; heel geschikt voor een schaduwrijke plek in uw tuin of op het balkon in pot.

Wat zijn de kenmerken van Hosta sieboldiana ‘Elegans’?

Het blauwgroene, hartvormige blad van de Hosta Sieboldiana 'Elegans' is wel het meest opvallend. Het is wat gerimpeld en heeft een beetje de vorm van een kom. De onderkant en de bovenkant van het blad zijn iets verschillend van kleur; wat een mooi effect geeft.

In juli-augustus bloeit deze tuinplant met lelieachtige, bijna witte bloemen aan lange, bladloze stengels. In de winter verliest de Hosta Sieboldiana 'Elegans' al zijn blad. Boven de grond blijft er niets van de tuinplant over, maar de wortelstok onder de grond overleeft de winter en als het weer warmer wordt, verschijnen de bladeren in rozetvorm opnieuw aan de Hosta.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Op een schaduwrijke plek komt deze tuinplant uitstekend tot zijn recht; tussen andere vaste planten en zeker ook als vakbeplanting in een grote border of zelfs als kuipplant in een sierpot op het terras of balkon. Tuinplantenwinkel.nl raadt 5 planten per m2 aan wanneer u er meer bij elkaar wilt plaatsen.

Hoe plant u Hosta sieboldiana ‘Elegans'?

Geef deze Hosta een schaduwrijke of zelfs licht zonnige standplaats. Elke licht voedzame, vochthoudende bodem is geschikt. Zorg, voordat u gaat planten, eerst dat de grond goed doorlaatbaar is; er mogen geen harde lagen meer in zitten. Graaf dan een plantgat zo groot als de kluit van de tuinplant. Meng vervolgens wat aanplantaarde door de aarde in het gat. Dit bevordert het aangroeiproces.

Dompel de Hosta voor het planten, met pot en al, even onder in een emmer water en verwijder daarna de pot. Zet dan de tuinplant in het plantgat en voeg omliggende aarde toe; druk de grond stevig met handen of voet aan. Geef meteen water en herhaal dit een aantal keren; zeker tijdens een droge periode.

Hoe moet u Hosta sieboldiana ‘Elegans' snoeien en onderhouden?

U kunt een Hosta sieboldiana ‘Elegans’ in de winter opdelen en er op die manier meer van maken of juist wat intomen als u ze te groot vindt worden. Snoeien is niet nodig bij deze tuinplant. Wel kunt u de stengels met uitgebloeide bloemen afknippen. Verder geeft u in het voorjaar wat mest (organisch koemestkorrels of kunstmest). Zo kunt u van deze tuinplant tientallen jaren plezier hebben!
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De bladeren van de Hosta sieboldiana 'Elegans'

Reacties

  1. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

    Als de hosta's verdroogt zijn is dat geen probleem. De planten zullen in het voorjaar weer opnieuw uitlopen. U kunt de bladeren gewoon laten liggen en weghalen aan het einde van de winter, maar mag ze bij deze planten ook gerust nu al afknippen.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.