Menu
Geen producten gevonden

Hosta tardiana 'Halcyon'

Hosta tardiana 'Halcyon'

Vooral door de blauwgroene bladeren is Hosta tardiana 'Halcyon' een prachtige tuinplant, en daarbij heel geschikt voor een schaduwrijke plek in uw tuin of op het balkon.

Wat zijn de kenmerken van Hosta tardiana ‘Halcyon’?

Hosta tardiana ‘Halcyon’ heeft donkere, blauwgroene bladeren. Het blad is iets kleiner dan bij andere Hosta variëteiten; het is gerimpeld en hartvormig. De pollen van de Hosta tardiana 'Halcyon' worden tot een meter breed en ongeveer 50 cm hoog inclusief de bloemen. Het gebladerte blijft lager. Geef deze tuinplant dan ook de ruimte. Tussen andere vaste planten in de border staat een Hosta tardiana ‘Halcyon’ ter afwisseling heel decoratief, maar ook als vakbeplanting in een grotere border.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Een Hosta is ook erg goed te gebruiken als kuipplant in een sierpot op het terras of het balkon. Van juni tot augustus bloeit deze tuinplant met klokvormige, lichtpaarse bloemen aan bladloze stengels van ongeveer 70 cm. Het blad is vrij stevig waardoor deze hartlelie vaak minder last heeft van slakken.

In de winter verliest de Hosta tardiana ‘Halcyon’ al zijn blad. Boven de grond blijft er niets van de tuinplant over, maar de wortelstok onder de grond overleeft de winter en als het weer warmer wordt, verschijnen de bladeren in rozetvorm opnieuw aan de Hosta. Op een schaduwrijke plek komt deze tuinplant het beste tot zijn recht. Tuinplantenwinkel.nl raadt 7 planten per m2 aan wanneer u er meer bij elkaar wilt plaatsen.

Hoe plant u Hosta tardiana ‘Halcyon’?

Geef Hosta tardiana ‘Halcyon’ een schaduwrijke of zo nodig een schaars zonnige standplaats. Elke licht voedzame, vochthoudende bodem is geschikt. Zorg, voordat u gaat planten, eerst dat de grond goed doorlaatbaar is; er mogen geen harde lagen meer in zitten. Graaf dan een plantgat zo groot als de kluit van de tuinplant. Meng vervolgens wat aanplantaarde door de aarde in het gat. Dit bevordert het aangroeiproces. Dompel de Hosta met pot en al even onder in een emmer water en verwijder daarna de pot. Zet dan de tuinplant in het plantgat en voeg omliggende aarde toe; druk de grond stevig met handen of voet aan. Geef meteen water en herhaal dit een aantal keren; zeker tijdens een droge periode.

Hoe moet u Hosta tardiana ‘Halcyon’ snoeien en onderhouden?

Hosta tardiana ‘Halcyon’ is een gemakkelijke tuinplant. Als de Hosta te groot wordt, kunt u in de winter met een scherpe schep een deel van de wortelstok afsteken. Indien gewenst kunt u dat deel op een andere plek in de grond zetten. Snoeien is niet nodig bij deze tuinplant. Wel kunt u de stengels met uitgebloeide bloemen afknippen. Verder geeft u in het voorjaar wat mest (organisch koemestkorrels of kunstmest). Zo kunt u van deze tuinplant tientallen jaren plezier hebben!
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: Het blauwgrijze blad van de Hosta 'Halcyon' steekt mooi af tegen groenbladige vaste planten en siergrassen zoals Hakonechloa macra 'Aureola'

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.