Menu
Geen producten gevonden

Hydrangea 'Forever & Ever’ – de eerste doorbloeiende hortensia!

Hydrangea 'Forever & Ever’ – de eerste doorbloeiende hortensia!

Gegarandeerd een lang bloeiende plant in uw tuin? Deze prachtige hortensia’s bloeien op het nieuwe hout en maken constant nieuwe bloemen. Ze bloeit daardoor langer dan de traditionele hortensia.

Wat zijn de kenmerken van Hydrangea macrophylla 'Forever & Ever’?

De Hydrangea macrophylla 'Forever & Ever' is een Amerikaanse cultivar en wordt onder licentie gekweekt. Hij heeft de eigenschap dat het een doorbloeiende hortensia is, die steeds nieuwe knoppen aanmaakt. Hierdoor wordt de bloeitijd verlengd. De bloei begint al in juni en gaat door tot de eerste vorstperiode. Hydrangea Forever & Ever bloeit zowel op één- als op meerjarig hout. Elke tak geeft bloemen, die een doorsnede van wel 20-25 cm hebben. ‘Forever & Ever’ hortensia’s zijn geschikt voor vakbeplanting maar doen het ook prima op het terras in een pot of op het balkon.

Bij tuinplantenwinkel.nl bieden wij blauwe, roze, rode en witte hortensia’s uit de ‘Forever & Ever’ serie aan. Bij de roze en blauwe hortensia’s bepaalt de zuurtegraad van de grond mede de kleur van de bloem. Een kalkrijke grond geeft roze bloemen, een zuurdere grond geeft meer blauwe bloemen. Als u een blauwe Forever & Ever hortensia plant kunt u deze het beste in de turf zetten. Dit zorgt voor een zuurdere bodem. Vooral in kleigrond is dit aan te raden.

In de winter verliezen hortensia’s hun groene blad. Een volgroeide plant heeft een hoogte van 80 cm. Als u na een jaar al wilt genieten van een gesloten vak plant u het beste drie hortensia’s per vierkante meter. In principe kunt u ook volstaan met 2 planten per vierkante meter. Het duurt dan iets langer voordat de planten een gesloten geheel vormen.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Waar en hoe plant u een Hydrangea 'Forever & Ever’?

Zet de hortensia op een (half-)schaduwrijke plek. Een te warme plek in de zon zorgt ervoor dat er kans is op verbranding aan het blad en de bloemen. Maak de grond vooraf goed los met een scherpe schop. Doorbreek ook harde lagen op grotere diepte. Maak een plantgat dat rondom twee tot drie keer groter, dan de kluit is. Werk een goede aanplantaarde door de bovenlaag of meng deze met de bestaande grond in het plantgat. Bij blauwe hortensia’s mengt u wat turf in het plantgat.

De hortensia dompelt u met pot en al in een emmer water. De kluit zuigt zich dan vol met water; op die manier droogt de plant minder snel uit wanneer deze geplant is. Verwijder altijd de pot van de kluit. Als de pot niet goed loslaat, verwijdert u de wortels die onder door de gaatjes groeien en knijpt u een keer zijdelings in de pot. Zet de hortensia niet dieper dan de kluit hoog is, in het midden van het plantgat; vul rondom aan met grond en druk die goed aan met de hak van je voet. Geef na het planten voldoende water. Herhaal dat regelmatig, zeker vlak na het planten.

Hoe moet u Hydrangea macrophylla 'Forever & Ever' snoeien?

Hortensia snoeit u het beste in het vroege voorjaar of aan het einde van de winter. U hoeft bij een Forever & Ever hortensia niet specifiek op te letten waar u knipt. In principe geldt de regel dat hoe dieper u de plant terug snoeit deze grotere scheuten ontwikkelt dan wanneer u de plant licht snoeit. Als u een grotere struik wenst dan snoeit u gewoon niet of minder. De plant kan dan uitgroeien tot een hoogte van 120 centimeter en soms zelfs iets hoger. In de nazomer kunt u zonder problemen bloemen afsnijden om in een vaas te zetten of te drogen.

Is de Hydrangea Forever & Ever winterhard?

Een hortensia Forever & Ever is volledig winterhard. Snoeien kunt het beste pas na de winter doen. De hortensia heeft holle twijgen die bij blootstelling aan strenge vorst in kunnen vriezen. Dit kan tot onnodige schade leiden. In een pot dient u de planten ’s winters wel enigszins te beschermen bij vorst. Omdat de planten in dit geval met hun wortels boven de grond staan is er kans op vorstschade. Zet daarom bij een vorstperiode of strenge vorst de plant onder een afdek of tijdelijk binnen.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Reacties

 1. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Peter,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Hortensia Forever & Ever.

  Het beste kunt u deze vraag even via de mail aan ons stellen. Bij voorkeur met een paar foto's ter verduidelijking. We kijken dan voor u wat er aan de hand kan zijn en hebben dan ook meteen uw ordernummer erbij.

  Let op: Als u meerdere foto's stuurt, dan kunt u deze het beste verkleinen of 1 voor 1 in een aparte mail aan ons sturen. Onze mailontvanger kan helaas geen grote bijlagen verwerken.

  U kunt de mail sturen naar: [email protected]

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 2. Peter Peter

  Geachte,
  Prachtige Forever and Ever heb ik besteld bij jullie, en gekregen, op 2 na daar zit geen enkele bloem/knop aan, hoe kan dit en gaan ze nog bloeien het is nu half Juli?

 3. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Lian,


  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Forever & Ever Hortensia.

  Ik zou Forever & Ever nu op dit moment (eind Februari) alleen nog snoeien als de plant te groot is geworden. Als dit niet het geval is, dan is het voor nu het beste om hem gewoon uit te laten schieten. U zult dan de meeste bloemen krijgen!

  Mochten er nog uitgebloeide bloemen aan zitten van vorig jaar, dan kunt u die nu nog wel afknippen. Knip ze af net onder de bloem.

  Als er wel flink gesnoeid moet worden omdat de planten te groot zijn, dan is de beste methode om de hoogste takken van de plant bij de grond af te knippen. Zo dunt u de struik uit en komen er bloemen aan de overgebleven takken. Het jaar erop knipt u dan weer een aantal hoogste takken uit de struik.


  Het zou kunnen dat als er een aantal knoppen al open stonden op het moment dat het ging vriezen dat die vorstschade hebben opgelopen. Maar ik verwacht eigenlijk dat dit in februari nog niet het geval is. Zeker als u de planten heeft afgedekt, denk ik dat het mee zal vallen met de schade. Over het algemeen komt vorstschade bij Hortensia's voor bij de late nachtvorsten in (eind) april en mei.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 4. Lian Lian

  Mijn forever and evers zit al helemaal vol met grote knoppen (halverwege februari) , er zijn zelfs al kleine blaadjes te zien. Kan ik nog snoeien. En zo ja welke takken kan ik dan het beste snoeien.

  Verder ben ik bang - ondanks afdekken- voor vorstschade met de - 15 graden die we toch een behoorlijk aantal dagen hebben gehad. Helpt snoei tegen bruine bladeren door vorst?

 5. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Pieters,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Hydrangea 'Forever & Ever'.

  U hoeft deze hortensia niet te snoeien. Als hij nog groter mag worden, dan kunt u hem het beste gewoon door laten groeien, ookal maakt hij wat kleinere bloemen.

  Als u hem toch graag terugsnoeit, dan zijn er twee opties:

  1. In zijn geheel terugsnoeien in de winter / vroege voorjaar. U krijgt dat jaar dan een stuk minder bloemen aan de plant. Het jaar erop bloeit hij weer vol op. (waarschijnlijk ook weer met grote bloemen). Het beste kunt u dan per jaar een of twee struiken snoeien en de andere laten groeien. Die knipt u dan het jaar erop terug. Zo houdt u toch altijd een aantal Hortensia's met volop bloemen.

  2. Per plant de langste takken tot aan de grond terug knippen. Door dit te doen verjongt de plant. Er komen nieuwe scheuten aan. Aan de oude scheuten die overblijven, komen dan de meeste bloemen. Het jaar erop bloeien de jonge scheuten en knipt u weer een deel van de oudere takken weg. Dit doet u dan bij alle planten.
  De jonge scheuten zullen waarschijnlijk ook weer de grootste bloemen geven)

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 6. Pieters Pieters

  Geachte Dames Heren
  Ik heb enkele prachtige Forever & Ever hortensia's nu is min vraag :
  De planten zijn nu ongeveer 4 jaar oud ,ik heb ze nog nooit gesnoeid
  de bloemen zijn wel wat klein ( ook mooi )
  Als ik de hortensia volgend jaar in het voorjaar snoei krijg je dan grote bloemen ??
  En als ik ze zou snoeien krijg ik dan later in het jaar bloemen of maakt het niet uit ??
  en hoe veel mag ik de takken snoeien ?
  Volgende vraag : Is het beter om de uitgebloeide bloemen er uit te knippen ?
  b.v.d. voor Uw antwoord

  vr gr Pieter

 7. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Ilse,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Hydrangea 'Forever & Ever'.

  Een hortensia staat bij voorkeur niet de hele dag in de hete zon. Als het dan warm en droog zomerweer is, bestaat de kans dat de bloemen uitdrogen en als er niet voldoende water bij gegeven wordt, kunnen ook de planten indrogen. Dat is wel belangrijk om rekening mee te houden.

  Verder kunnen de roze en blauwe bloemen prima bij elkaar staan. De roze bloem kleurt roze door een hoge Ph-waarde. Dit kunt u bereiken door bij de roze hortensia's elk jaar een handje kalk rondom de voet van de plant te strooien.

  De blauwe bloem kleurt blauw door een lage Ph-waarde. Dit kunt u bereiken door de plant in de turf aan te planten en dit elk jaar wat rondom de voet van de plant te strooien. Daarnaast is er een middeltje wat ervoor zorgt dat de bloemen extra mooi blauw kleuren. Dit heet Hortensia-Blauw. Hier de link naar dit product. --> https://www.tuinplantenwinkel.nl/culvita-hortensia-blauw.html

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 8. Ilse Verborgt Ilse Verborgt

  Beste,

  Wij willen graag een hortensia border in onze voortuin. Is het mogelijk om de blauwe en de roze variant door elkaar in dezelfde border te gebruiken?

  Verder staan de planten een heel groot stuk van de dag (van de middag tot de avond) in de volle zon. Kunnen deze planten daar tegen?

  Met vriendelijke groeten

 9. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Rita,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Hydrangea 'Forever & Ever'.

  Normaal gesproken kleurt een witte hortensia niet met het ijzergehalte van de grond mee en bloeit deze wit of room wit. Het is echter zo dat wit bloeiende hortensia bij het ouder worden van de bloem gaat verkleuren net zoals alle andere kleuren hortensia's. Vaak zie je dan dat de bloemen naar roze of groen verkleuren. De bloemkleur verandert dus bij het verouderen van de bloem.

  Een tijdje terug kwam het echter wel eens voor dat de bloemen van de witte Hydrangea 'Forever & Ever' vanaf het begin een lichtroze tint kregen. We hebben dit probleem ook al eens voorgelegd aan de leverancier / producent van de Forever Hortensia en in de witte selectie zit het een beetje in. Dat hebben ze verbeterd in 2018, vanaf dat moment komt dit probleem niet meer voor.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 10. Rita Rita

  3 jaar geleden heb ik 3 witte hortensia's gekocht, forever and ever. Heel veel plezier en ze doen het goed. Echter, en ik heb al veel advies gevraagd, in het eerste jaar al kleurden ze lichtroze! Niks mis mee maar ik had zo erg graag witte gewild. Ze waren wit toen ik ze kocht. Waar heeft dit mee te maken?

 11. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Wij adviseren altijd om bij een standaard hortensia toch de uitgebloeide bloemen eruit te knippen . dat zorgt ook voor een beter doorgroei.

  Heeft u een pluimhortensia staan die elk jaar gesnoeid moet worden dan kunt u hem in plaats van helemaal kort te snoeien een keer halveren dan word hij ook hoger.

  Veel succes

 12. Lia stam Lia stam

  Ik wil de hortensiawartmeer in de hoogte laten groeien nu is mijn geadviceerd. Om de bloemen te laten zitten is dat een goede keus. ????

 13. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  De hortensia Forever & Ever is een echte buitenplant dus u moet de plant buiten zetten voor een goede groei en bloei. Binnen kan de plant snel last krijgen van bijvoorbeeld luizen of spint.
  De standplaats zoals u hem omschrijft is perfect. De hortensia houdt inderdaad van veel vocht dus in de zomer is het goed om de plant regelmatig van water te voorzien.
  De echte bloei van een bloem duurt vrij kort maar de bloembladeren blijven lang aan de plant staan en verkleuren vaak prachtig. De Forever & Ever is daarnaast in staat om steeds nieuwe knoppen te vormen.
  Als de bloemen lelijk worden kunt u deze afknippen zodat de plant opnieuw gaat uitlopen. Geeft de plant daarbij ook regelmatig voeding zodat hij genoeg energie heeft om bloemknoppen te vormen. Hopelijk gaat het zo lukken!

 14. Mw. Henny van Empel - Lathouwers Mw. Henny van Empel - Lathouwers

  Vorige maand kocht ik in een tuincentrum een hortensia Hydrangea m. Forever & Ever blue.
  De plant staat in een kunststofplantenbak met korrels en zand. Stond op balkon, waarvan de ochtend de zon staat. Geef hem voldoende water. De bloemen zijn er nu al uit, Ik heb de plant nu binnen staan, waar hij ook veel licht krijgt. Hoe kan dat en kan ik hem ook gewoon binnen laten staan en dat hij dan weer gaat bloeien.

 15. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Nell. Dat is vervelend om te horen. Doordat de hortensia's erg kort gesnoeid zijn, moet de Forever and Ever hortensia eerst nieuwe knoppen ontwikkelen alvorens tot bloei te kunnen komen. Dit duurt inderdaad tot diep in de zomer/begin najaar. Als u de stelen niet helemaal, maar tot de helft terugknipt in het voorjaar, blijven er knoppen staan die veel eerder tot bloei komen. Daarnaast maakt de plant nieuwe scheuten die pas aan het einde van het jaar tot bloei komen. U kunt er ook voor kiezen alleen de topjes terug te knippen als de plant nog iets hoger mag worden.

 16. Nell Trommelen Nell Trommelen

  Fijn om dit allemaal te weten.
  Mijn f.e.a evers werden eind maart gesnoeid tot kleine plantjes.
  Maar pas begin september kwam de eerste bloem !
  Ik heb 24 struikjes en wil ze graag niet groter dan 80 cm.
  Ze zijn door de tuinman twee jaar geleden geplant en de keer stond er in juni een weelde aan heel grote prachtige rose bloemen, maar nu, 13 oktober, heb ik hooguit 30 bloemen van al die struiken...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.