Menu
Geen producten gevonden

Pennisetum ‘Little Bunny’ lampenpoetsergras

Pennisetum ‘Little Bunny’ lampenpoetsergras

Deze Little Bunny is het kleine maar fijne broertje van ‘Hameln’ met dezelfde sierlijke borsteltjes in het najaar. Lees hier alles over toepassing van dit siergras.

Waarom Pennisetum alopecuroides ‘Little Bunny’?

De ‘Little Bunny’ is een tuinplant waar u met plezier naar zult kijken. Met zijn bolvormige groeiwijze en zijn sierlijk overhangende aren is het een sieraad voor uw tuin. Het is een dwergvorm van de veel geprezen ‘Hameln’. Ook voor in potten is dit siergras heel geschikt.

Pennisetum komt van de woorden penna en seta en betekenen respectievelijk ‘veer’ en ‘stoppel’. Alopecuroides betekent in het Latijn ’lijkend op een vossenstaart’. Gedroogde aren werden vroeger wel gebruikt om de cilindervormige glazen kap van de olielamp schoon te maken. Daar heeft het zijn Nederlandse naam dan ook aan te danken. Tegenwoordig zien we de pluimen nog terug in droogboeketten. Van nature komt Pennisetum voor in tropische, subtropische en gematigde streken. Enkele soorten zoals de ‘Little Bunny’ zijn goed bestand tegen de vorst en in ons klimaat goed bruikbaar als tuinplant.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Wat zijn de kenmerken van Pennisetum alopecuroides ‘Little Bunny’?

De ‘Little Bunny’ heeft een compacte groei en wordt ongeveer 30 cm hoog. Hij bloeit met zijn bruinkleurige aartjes van augustus tot in oktober. In de herfst verkleurt het blad en in de winter verdord dit blad. De plant staat het beste op een lichte, zonnige, enigszins beschutte plek.

Hoe plant u Pennisetum alopecuroides ‘Little Bunny’?

Dit Lampenpoetsergras kan in een pot of alleenstaand geplant worden. Wanneer u ervoor kiest om een aantal planten bij elkaar in uw border te zetten, adviseren wij 7 planten m2. Hij verlangt een zonnige of halfschaduw rijke plaats. De grond moet goed waterdoorlatend en wat vochtig zijn. Maak, voordat u gaat planten, de grond goed los en geef indien nodig wat water. Vul de plantgaten eventueel met wat mest. Als het siergras in de plantgaten gezet is, drukt u met uw handen of uw hak de grond rondom goed aan.

Wat voor onderhoud heeft Pennisetum alopecuroides ‘Little Bunny’ nodig?

De ‘Little Bunny is nagenoeg volledig winterhard. Snoei de pennisetum nooit voor of tijdens de winter af. Het dorre loof beschermd de plant tegen zeer strenge vorst. Breng eventueel nog extra bladafval aan rondom de plant zodat de voet goed beschermd is. Bovendien blijft het gras ook in de winter lang goed overeind staan en geeft het een leuk wintersilhouet. In maart knipt u het verdorde loof weg. U knipt het gras dan terug tot 10 cm boven de grond. De plant zal vervolgens opnieuw uitlopen en een groene pol vormen. In de jaren na aanplant kunt u tijdens droge periodes de plant van extra water voorzien. Zo bent u er zeker van dat de plant goed aangroeit.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online lampenpoetsergras kopen. Binnen 2 tot 4 dagen wordt de bestelling in overleg geleverd. Tevens krijgt u bij ons aangroeigarantie. Bij bestellingen boven de €75 is de bezorging gratis!
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Reacties

 1. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Patricia,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Pennisetum 'Little Bunny'.

  Vanwege de kou zijn er zijn heel veel planten extreem laat met uitlopen. De Pennisetum is een van de soorten die echt weken later aan het uitlopen is. Alleen als er op dit moment (laatste week mei) nog altijd geen teken van leven zichtbaar is, dan begint het inderdaad twijfelachtig te worden of ze nog gaan starten. U kunt het nog een week of twee / drie aankijken, maar dan moeten er echt nieuwe scheuten te zien zijn.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 2. Kero patricia Kero patricia

  Ik heb de little bunny geplant in oktober en deze is nu in mei nog niet groen aan het worden! Kan dit?

 3. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Bianca,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Pennisetum 'Little Bunny'.

  De ruimte die u heeft is voldoende voor de Pennisetum 'Little Bunny'. De ruimte hoeft niet breder te zijn voor het aanplanten van een enkele rij van deze planten. De grassprieten en pluimen zullen wel voor een deel buiten de border vallen maar de groeiruimte is voldoende. Als de grond, ook dieper, maar goed losgemaakt is. Dat is belangrijk voor de drainage.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 4. bianca bianca

  hoe breed moet de border zijn als je pennisetum little bunny plant. Zou een 35 cm breed voldoende zijn?

 5. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  U kunt de pennisetum 'Little Bunny' nu gewoon aanplanten. Het voordeel is dat ze dan al geworteld zijn in het voorjaar en meteen kunnen starten met groeien. U kunt deze planten het hele jaar door planten mits er geen vorst in de grond zit. Dit ter info voor u.

 6. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Pennisetum loopt altijd langzaam uit in het voorjaar.
  Het is dan wel geen winter geweest maar de temperatuur is nog nauwelijks boven de 15 graden geweest.

  U zult zien dat het nu snel gaat veranderen , dus geen zorgen het komt goed.

 7. Jan Darwinkel Jan Darwinkel

  Wanneer loopt pennisetum little bunny uit. Ik heb ze in oktober vorig jaar geplant

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.