Menu
Geen producten gevonden

Vinca Miss Gertrud Jekyll

Vinca Miss Gertrud Jekyll

De maagdenpalm is een bekende en veelgeprezen bodembedekker. Probeer ook eens deze witte variëteit van de maagdenpalm. Lees er hier alles over.

Wat zijn de kenmerken van de Vinca minor Miss Gertrud Jekyll?

Wie een groene onderhoudsvriendelijke tuin wil, kan kiezen voor een laagblijvende bodembedekker. De maagdenpalm is dan heel geschikt. Er bestaat een kleine en een grote soort. Minor betekent ‘klein’. De Vinca minor is de kleine maagdenpalm. Deze heeft kleiner blad dan de grote maagdenpalm of Vinca major. De Maagdenpalm komt in het wild voor in de bossen van de Ardennen en in Zuid-Frankrijk. Ze groeit daar onder de bomen in de schaduw. Dit is ook de plaats waar de Vinca minor het liefst groeit. Maar ook in de zon kan de maagdenpalm goed groeien.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 De Vinca minor ‘Miss Gertrud Jekyll’ is met 20 tot 25 cm hoogte een kleine maagdenpalm met witte bloemen. Vinca minor ‘Miss Gertrud Jekyll’ heeft kleine groene blaadjes. In de winter blijft de plant groen. Het is een sterke en gemakkelijke plant. Onder bomen, in de volle schaduw of in de zon, de Vinca minor doet het overal. De bloei vindt plaats vanaf februari tot in mei. De bloemen verschijnen met honderdtallen tegelijk waardoor een groot bloementapijt ontstaat.

Twee soorten stengels zorgen voor de niet zo snelle groei. De verticale stengeltjes dragen de bloemetjes en de horizontale stengels kruipen over de grond en gaan wortelen. Zo wordt de bodem bedekt.

Hoe plant u Vinca minor Miss Gertrud Jekyll?

Het beste plant u de ‘Miss Gertrud Jekyll’ in humusrijke vochthoudende grond. Wij adviseren om 9 planten per vierkante meter aan te planten. Koop er dus genoeg. Op die manier groeit het plantvak snel dicht en heeft onkruid al snel geen kans meer. Wanneer de grond ondoorlatend is, adviseren wij u voor het planten het plantvak diep om te spitten. Meng door de grond eventueel wat aanplantgrond of potgrond zodat de bodem luchtiger wordt en voedingsrijker.

De Vinca minor planten van Tuinplantenwinkel staan in een pot van negen bij negen centimeter. Omdat de planten in pot staan kunt u ze jaarrond planten behalve wanneer het vriest; de bodem is dan immers bevroren. Dompel de planten met pot en al een keer onder in een bak met water voordat u gaat planten. Verwijder vervolgens de pot. Houdt de pot met plant ondersteboven en knijp lichtjes in het potje. De kluit valt nu vaak uit zichzelf uit de pot. Zet de plant in de grond en druk stevig aan.

Wat voor onderhoud heeft de Vinca Miss Getrud Jekyll nodig?

De Vinca is een vrij makkelijke planten. Direct na aanplant kunt u in droge periodes extra water geven. Zolang het plantenvak nog niet helemaal bedekt is, kunt u het plantvak het beste in de gaten houden in verband met onkruid. Op kale stukken grond zal het onkruid nog gewoon gaan groeien. Deze dient u dus te verwijderen totdat de grond compleet bedekt is door de maagdenpalm.

U hoeft de Vinca niet te snoeien. Op latere leeftijd kunt in het voorjaar de plant een keer maaien of scheren. Zo verjongt u de plant en blijft hij in vorm. Afgevallen bladeren kunt u gewoon achter laten. Deze worden omgezet in voeding voor de plant. De Vinca minor ‘Miss Gertrud Jekyll’ is sterk genoeg dat u er wel even op mag lopen.


 

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.