Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over lei-olijfwilg - 120-serie

Olijfwilgen zijn net als de glansmispels (Photinia) eigenlijk struikvormige planten met een dichte bos bladeren. De bladeren blijven ook ’s winters aan de plant staan; het is dus een wintergroene plant. Het blad heeft een opvallende zilvergrijze onderzijde. De Nederlandse naam van de plant is verwarrend omdat de boom noch familie is van de wilg, noch van de olijfboom. Waaraan de plant de naam te danken heeft blijft dus een klein raadsel. Misschien is het de bladkleur of zijn het de kleine vruchten die soms aan de boom verschijnen en wat weg hebben van olijven.

Bij een leivorm wordt de plant opgebonden en tot een boomvorm gekweekt waarbij de takken in het scherm uitgewaaierd worden. Het resultaat is een prachtige wintergroene leiboom die het vooral goed doet in de kustgebieden. Olijfwilgen zijn namelijk goed bestand tegen zout en wind. In het binnenland verlangt deze leiboom een wat beschutte standplaats. De plant is goed winterhard maar het blad kan wel schade oplopen bij temperaturen beneden de -15 graden Celsius.

Lei-Olijfwilg onderhouden en snoeien

Om als leiboom geschikt te zijn moet je goed bestand zijn tegen snoei, en dat is deze Elaeagnus x ebbingei zeker. U kunt het scherm eenvoudig met een heggenschaar snoeien. Dit doet één a twee maal per jaar zodat de boom in vorm blijft. De boom zal zo een dicht en goed gevuld scherm vormen waardoor de boom het hele jaar door voor beschutting en privacy zorgt. Alle snoeitips over onze leibomen leest u hier.

De lei-Olijfwilg in de 120-serie heeft een scherm met een afmeting van 120 x 120 centimeter. De stamhoogte is te kiezen afhankelijk van de voorraad. In totaal heeft de boom dus een hoogte van 120 centimeter plus de stamhoogte.

Lei-Olijfwilg kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Leibomen bestelt u eenvoudig en vertrouwd bij Tuinplantenwinkel.nl. Deze lei-olijfwilg is een echt kwaliteitsproduct. De bomen worden door onszelf geselecteerd. U krijgt bij aankoop van uw leiboom bij Tuinplantenwinkel.nl altijd aangroeigarantie. Gebruik onze keuzehulp voor leibomen voor een overzicht van al onze leibomen.

 

Let op: De lei-Olijfwilg uit de 120-serie kunt u per stuk (individueel) of in pakketvorm kopen. Een pakket bestaat uit een x aantal leibomen plus de benodigde accessoires om de bomen in serie te kunnen schakelen en goed te kunnen planten. Aan de leibomen zelf hoeft u niets meer te veranderen. In onze webshop wordt de inhoud van dit pakket duidelijk toegelicht bij de betreffende artikelen.

Lei-Olijfwilg - 120-serie

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.