Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over lei-conifeer 'excelsa' - basic

Een leiconifeer is jaarrond groen en zorgt dus altijd voor privacy. Een conifeer heeft geen bladeren maar schubben. Coniferen zijn erg fijn te snoeien waardoor op den duur zeer dichte en rijkvertakte schermen ontstaan. De gebruikte coniferensoort voor deze lei-conifeer is de Thuja plicata ‘Excelsa’. De ‘Excelsa’ is een zeer robuuste en sterke coniferensoort met diepgroen loof. Anders dan bij veel andere Thuja’s verkleuren de schubben in de winter nauwelijks.
 

Bij Tuinplantenwinkel heeft u keuze uit twee verschillende coniferen. Naast de Thuja plicata ‘Excelsa’ is dit de Cupressocyparis leylandii ‘2001’. Het grootste verschil tussen beide coniferen is de grootte van de schubben. Bij de Thuja plicata ‘Excelsa’ zijn de schubben grover dan bij de Cupressocyparis. Daarnaast heeft de Thuja een diepgroene kleur; de Cupressocyparis is meer blauwgroen.
 

Een lei-conifeer moet net als alle andere leibomen ieder jaar minimaal een keer gesnoeid worden. Het snoeien houdt de leiboom in model en zorgt voor dicht vertakt scherm. Het snoeien van een leiconifeer is eenvoudig en kan eigenlijk het hele jaar. Meestal is de periode rond eind juni het meest ideaal. Lees al onze snoeitips voor leibomen in dit blog.
 

Al onze leibomen zijn stuk voor stuk eigenhandig ingeleid. Dit doen we al meer dan 25 jaar. De rekken van onze leibomen zijn gemakkelijk aan elkaar te koppelen. U kunt uw lei-conifeer los (individueel) of in pakketvorm aanschaffen. In pakketvorm vindt u alle benodigde materialen voor het stevig planten en koppelen van uw leibomen. Denk hierbij aan boompalen die ervoor zorgen dat de bomen rustig kunnen wortelen en bijbehorende boombanden. Bamboestokken om de frames met elkaar te koppelen, een bol bindbuis om de bamboestokken met elkaar te verknopen en om nieuwe scheuten van de bomen in de komende jaren extra aan te binden. Daarnaast vindt u voor elke boom een zak aanplantgrond die u kunt vermengen in het plantgat. In de aanplantgrond zitten boordevol voedingsstoffen welke de leiconiferen goed kunnen gebruiken bij het aangroeien.
 

Let op: De lei-Conifeer ‘Excelsa’ uit de Basic-serie kunt u per stuk (individueel) of in pakketvorm kopen. Een pakket bestaat uit een x aantal leibomen plus de benodigde accessoires om de bomen in serie te kunnen schakelen. Aan de leibomen zelf hoeft u niets meer te veranderen. In onze webshop wordt de inhoud van dit pakket duidelijk toegelicht bij de betreffende artikelen.
 

Lei-Conifeer 'Excelsa' - Basic

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.