Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over lei-moeraseik - classic

Eikenbomen hebben de laatste decennia een slechte reputatie opgebouwd vanwege de eikenprocessierups die voor nogal wat irritatie kan zorgen aan de huid en ogen. Daarom is het goed te vermelden dat deze moeraseik juist geen voedselbron is voor deze rups. Hier hoeft u zich dus geen zorgen over te maken.

De moeraseik is een zeer gezonde boom die wat gelijkenis vertoont met de Amerikaanse eik (Quercus rubra). Zeer attractief is de herfstverkleuring in het najaar voordat de boom zijn blad verliest. Het is bovendien een vrij snel groeiende boom die goed dicht zal groeien. Daarnaast stelt deze boomsoort weinig eisen aan de grond en kan hij zowel op nattere als iets drogere grond prima groeien.

Leimoeraseik snoeien en onderhouden

Deze Lei-boom Classic heeft een schermgrootte van 200 x 130 centimeter (bxh). Het rek bestaat uit 7 etages waarover hoofdtakken zijn uitgebonden. Als u een leiboom koopt krijgt u deze aangebonden, compleet met rek geleverd. Ieder jaar dient deze leiboom gesnoeid te worden om zo een nog dichter scherm te vormen. U kunt deze lei-eik snoeien in de zomer en in de winter. De zomersnoei vindt plaats rond of net na de langste dag van het jaar (21 juni). Hierna zal de boom opnieuw uitlopen maar minder lange scheuten ontwikkelen dan in het voorjaar. In het najaar of in de winter snoeit u deze scheuten weer terug en brengt u de leiboom terug in model. Dit kan met een snoeischaar of heggenschaar.

Bij het planten kunt u het beste extra aanplantgrond door de aarde vermengen in het plantgat. Dit zorgt voor een goede aangroei van de boom. Geef na het aanwortelen eventueel wat extra organische meststof om de groei te bevorderen.

Omdat deze boom wat sneller groeit kunt u de leibomen ook iets verder uit elkaar planten en de rekken met elkaar koppelen d.m.v. extra bamboestokken. Als u een pakket besteld worden deze extra stokken meegeleverd. De stokken kunt u ook los bestellen via onze site.

Lei-Moeraseik - Classic

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.