Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over alle frambozenstruiken

Frambozen zijn favoriet bij vele mensen en wordt ook veel aangeplant. De plant is vrij eenvoudig in onderhoud en vormt vele vruchten. De Latijnse naam van de framboos is Rubus idaeus. De plant maakt ranken van tussen de één en twee meter lang die vaak licht overhangen. Om die reden wordt de plant vaak aangebonden. Door de twijgen aan te binden zorgt u er ook voor dat het zonlicht iedere vrucht goed kan bereiken, met smaakvolle vruchten tot gevolg.

Frambozenstruiken kopen bij tuinplantenwinkel.nl

We bieden diverse soorten frambozen aan: er kan onderscheid gemaakt worden in zomer- en herfstframbozen. Zoals de naam al aangeeft rijpen de vruchten van zomerframbozen in de zomermaanden juli en augustus. Herfstframbozen zijn iets later en rijpen in augustus tot begin oktober. Naast de bekende roodkleurige vruchten zijn er ook soorten die gele vruchten geven. Deze zijn over het algemeen zoeter en zeker even smaakvol. Als u iets bijzonders zoekt zijn deze zeker aan te raden.

Frambozenstruiken planten

De framboos staat graag zonnig en houdt van voedzame doorlatende grond. Het beste spant u horizontale draden boven elkaar en daar plant u de planten tegen aan, u kunt de plant dan omhoog leiden. U kunt de plant ook aan bamboestokken vastbinden.

Deze tuinplant houdt van een voedselrijke en humeuze grond. We raden daarom aan om bij het planten wat extra aanplantgrond of tuinturf toe te voegen. Deze kunt u ook via Tuinplantenwinkel.nl kopen.

Frambozenstruiken snoeien en verzorgen

Snoei direct na de oogst, let hierbij op de volgende twee dingen: snoei oude vruchtdragende en beschadigde takken weg en maak daarnaast een selectie van de meest vitale nieuwe scheuten die u wilt behouden voor het volgende jaar. Knip alle andere zwakkere scheuten weg tot aan de grond. Bij herfstframbozen snoeit u alle twijgen na de pluk af tot aan de grond.

Alle frambozenstruiken

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.