Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over alle beuken

Van alle haagplanten is dit de meest gebruikte. Voor een beukenhaag kunnen verschillende beukenplanten worden gebruikt. Dat klinkt misschien wat vreemd in horen want een beuk is toch een beuk? Helaas is het niet zo simpel. Het leidt dan ook af en toe tot verwarring. Meestal wordt met een beukenhaag, een haag van Fagus sylvatica bedoeld. De Fagus sylvatica is een inheemse boomsoort in België en Nederland. In het Nederlands staat de boom bekend als de gewone of groene beuk.

Door te snoeien blijft de plant compact en vormt zich een ondoordringbare haag. Het blad van deze tuinplant blijft in de winter verdord aan de plant hangen. Daardoor zorgt de haag ook in de winter voor privacy. In de lente maakt het oude blad plaats voor nieuw groenkleurig blad. Er is ook een rood-bladige variant met de naam Fagus sylvatica ‘Atropunicea’; ook wel rode of bruine beuk genoemd.

Carpinus betulus of haagbeuk

Tot zover is het nog een duidelijk verhaal. Er is echter ook een plant die luistert naar de naam haagbeuk. Carpinus is de Latijnse naam voor deze boomsoort. Ook de haagbeuk of Carpinus betulus wordt gebruikt als haagplant. Ze laat zich net zo makkelijk in vorm snoeien als de Fagus en heeft bijna hetzelfde blad. Toch is het een plant met onderscheidende eigenschappen. Het blad heeft een duidelijke nerf en heeft een gekartelde bladrand. Het belangrijkste verschil is dat het blad van deze haagplant in de winter niet aan de plant blijft zitten. Een reden om toch voor deze plant te kiezen is dat ze bestand is tegen nattere (klei)grond.

Beuken kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

U kunt het hele jaar een beukenhaag aanplanten. Dit geldt echter alleen voor planten uit pot. Naast planten uit pot kunt u ook planten uit de volle grond bestellen. Deze zijn grofweg verkrijgbaar tussen medio oktober en medio april. Het voordeel van deze planten is dat ze voordeliger zijn dan potgekweekte planten, en leverbaar zijn in meer maatvoeringen. Het plantseizoen voor de planten uit de volle grond is gelijk aan de periode waarbinnen u ze kunt kopen op Tuinplantenwinkel.

De belangrijkste periode voor het planten van deze haag is het najaar en de winter. In de winter vormt de vorst geen enkel probleem voor deze planten. Alleen bij een vorstperiode is planten niet mogelijk; simpelweg omdat de grond niet toegankelijk is.

Alle beuken

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.